Hødd IL–Bryne FK

Knokkelkamp på Høddvoll!

Kamp: Hødd IL–Bryne FK

Tidligere møter:

2011: 0–1

2010: Ikke samme divisjon

2009: Ikke samme divisjon

Tre siste kamper hjemmelag: Tap, Tap, Tap

Karantener hjemmelag: Ingen

Nøkkelspillere skadet hjemmelag: Grodås

Nøkkelspillere usikre hjemmelag: Karlsen

Antatt lagoppstilling hjemmelag:

Nyland–Latifu, Klock, Lid-Kleppe, Brandal–Aursnes, Heltne Nilsen, Sandal–Ahmed, Standal, Helland

Tre siste kamper bortelag: Uavgjort, Tap, Seier

Karantener bortelag: Ingen

Nøkkelspillere skadet bortelag: Møster, Nyborg, Braaten

Nøkkelspillere usikre bortelag: Romslo

Antatt lagoppstilling bortelag:

Kristiansen–Landro, Risholt, Lode, Midtsian–Larshus Larsen, Stokkeland, Stenersen–Fernandes–Helle, Bright/Herrem

Kampvurdering:

Hødd har hatt en forferdelig åpning på årets sesong og står med bare tre poeng etter seks spilte kamper. Sist ble det tap 1–3 for nyopprykkete Kisa på eget gress, i en kamp hvor bortelaget vant fortjent selv om Hødd hadde ballen mye. Laget som imponerte i fjor ligger nå på nest siste plass og trenger sårt en seier i denne kampen. Motstander Bryne har hatt en litt bedre start, og fikk med seier 3–1 seier sist hjemme mot Bærum litt ro i kulissene. Men laget har langt fra imponert, og må nok regne med at det eksterne presset vedvarer til flere trepoengere er i boks.

Hødd har slitt med mye sykdom i laget, men skal stille relativt fulltallig til dette oppgjøret. Den gode spissen Karlsen er tvilsom da han pådro seg en strekklignende skade i cupoppgjøret forrige uke. Vi tror Moltu blir satt på sidelinjen og blir erstattet med Lid Kleppe fra start på stopperplass. Videre tror vi at de samme tre som startet sist vil starte på midten, med kanskje unntak av at Torset tar plassen til unge Aursnes. På topp tror vi Helland kommer inn på en av kantene.

Bryne har fortsatt Møster, Romslo og Nyborg utilgjengelige, men stiller må sette friske spillere hjemme på Jæren til dette oppgjøret. Det er det ikke alltid trener Bergersen har hatt den tvilsomme gleden av å gjøre tidligere i år. Vi tror laget fortsetter med de samme i bakre firer. Vi er usikre på om Ertzeid starter kampen på bekostning av Larshus Larsen, og hvem som starter som spisser. Både Helle, Herrem og Bright skal være skadefrie, og der har trener Bergersen et luksusproblem.

Det er en helt åpen kamp som skal spilles på Høddvoll, men vi må huske at Hødd valset over Bryne hele 4–0 på La Manga for ca. to måneder siden. Vi tror ikke på noen reprise på det resultatet, men vi tror på en tøff kamp mellom to lag som helst bør ha en seier for å komme i takt med egen og andres forventninger til laget sitt. Blir svakheten hjemmelaget har vist på defensive dødballer avgjørende for kampen, eller finner hjemmelaget tilbake til trykket og bevegelsene de hadde store deler av sesongen i fjor og løper Bryne i senk?