bøkkoweb (Foto: Jan Magnus Weiberg Aurdal)
bøkkoweb (Foto: Jan Magnus Weiberg Aurdal)

Bøkko smugtrente med Boasson Hagen i Glava-løypa: – På lørdag vinner han

De to kameratene har testet ut bakkene på lørdagens etappe til Lillehammer.

Elverum (TV 2 Sporten):

Skøyteløper Håvard Bøkko var ivrig tilskuer i målområdet på Elverum under den 3. etappen av Glava Tour of Norway fredag.

Bøkko hadde tatt turen til hedmarksbyen for å pleie sin sykkelinteresse, og håpet å få se kompis Edvald Boasson Hagen triumfere inn i bygatene.

– Edvald sovnet da han trente med megSlik gikk det ikke. Men Bøkko tror Sky-stjernen vil lykkes på lørdagens kuperte etappe til Lillehammer. For den har nemlig Bøkko smugtrent i sammen med nettopp Boasson Hagen.

Følg 4. etappe av Glava Tour på TV 2 Sumo fra klokken 16.30.

Les også: Norsk sykkelproff i dramatisk elgulykke

– Jeg testet noen av bakkene utenfor Lillehammer med Edvald forrige uke. Jeg er blitt litt kjent der nå, så det blir moro å se proffene kjøre der under selve etappen, sier Bøkko til tv2.no.

– Bakkene er harde. Det er nok på den etappen at sammendraget i rittet blir avgjort. For feltet vil bli oppstykket en del før mål. Jeg både håper og tror at Edvald henger med opp der. Og selvsagt at han vinner hjemme i Lillehammer, sier han.

Les også: Edvald Boasson Hagen spurtslått for tredje gang

Hvis Boasson Hagen skulle vinne, så vil uansett ikke Bøkko ta noen ære for å ha hjulpet han med forberedelsene.

– Nei, Edvald holdt nok på å sovne da han syklet med meg. For jeg er ikke like god som han. Men han brukte tiden på å filme bakkene og de viktige partiene underveis. Han forberedte og gjorde seg klar. Det er tydelig at han ønsker å vinne den etappen, forteller Bøkko.

– En sint Edvald er et godt tegn
Det kan også Boasson Hagens trofaste hjelperytter og lagkamerat, Mathew Hayman, skrive under på. Den sympatiske australieren kan nemlig melde om en Boasson Hagen med økende temperament.

– Når Edvald blir sint, så..vel, vi så bare hva som skjedde under Tour de France i fjor. Det er et godt tegn. Nå er han også sint og misfornøyd, så jeg håper han leverer en ny flott prestasjon, sier Hayman med et lurt smil til tv2.no.

Les også: Tidligere skøytehelt er «klatregeit» i Glava Tour: – Nå skal klatrestjernene bare passe seg

Og en seier vil bety mye for Sky-rytterne, som er tydelig plaget over de siste dagene i Norge.

– Det er virkelig synd at vi ikke ser ut til å klare å vinne en etappe her. Det har blitt litt kjedsommelig gjentagelse nå. Vi gjør alt riktig, men det skjer bare ikke. Men på lørdag er det en annen historie. Da er det en hardere etappe og vi skal støtte Edvald igjen, forteller Hayman.

Og kommer samtidig med følgende beskjed til alle seierssulte Boasson Hagen-fans.

– Alle forventer at Edvald skal bare stille opp og vinne. Men det er ikke lett å vinne sykkelritt, uansett hvor det er. Alt må gå riktig vei. Vi har vært veldig nære nå tre dager på rad, men vi må bare fortsette å prøve på, lover Hayman.

Les også: Sykkelstjernen Petacchi forundret over det norsk været: – Det skifter jo hele tiden

Bøkko vil ikke gjøre som Borgersen
Bøkko hadde for øvrig tatt turen til Elverum på landeveissykkel og brukte deler av dagen som trening. Fjorårets verdensmester på 1500-meter bruker nemlig sykkelen mye i treningsarbeidet utenfor sykkelsesongen.

At han kunne kombinere trening og moro samtidig var en stor bonus.

– Det er morsomt å se et skikkelig proffritt i Norge. Jeg har vært i Tour de France et par ganger tidligere, men det er kjempemoro med dette rittet her også. Jeg skal få med meg starten på lørdagens etappe også, forteller han.

Selv om Bøkko bruker mye tid på landeveissykkel kommer han imidlertid ikke til å bytte ut skøytene, slik tidligere landslagskollega Reidar Borgersen har gjort med suksess.

– Nei, det er det ingen fare for. He he. Men det utrolig morsomt å se at Reidar gjør det bra, sier Bøkko med et smil.

Følg 4. etappe av Glava Tour på TV 2 Sumo fra klokken 16.30.