mostue (Foto: Roger Fosaas, © ps)
mostue (Foto: Roger Fosaas, © ps)

Kjendisveterinær Trude Mostue tok med lam på fest

Det får Mattilsynet til å reagere.

Da Petter Stordalen arrangerte sin årlige kjendisfest på onsdag, ble alle oppfordret til å kle seg ut som bønder.

En som tok det litt lenger enn andre, er kjendisveterinæren Trude Mostue, som tok med seg to lam på festen. Nå reagerer Mattilsynet.

– Det er forbudt å transportere sau over fylkesgrensene i Norge. Årsaken er faren for spredning av smittsomme dyresykdommer, blant annet skrapesyke, sier Eva Otterstad, fungerende seksjonssjef ved Mattilsynets regionkontor.

Les også: – Deilig å gå på fest i slagstøvler

Skylder på bonden

Selv har veterinæren vanskelig for å ta mattilsynet alvorlig, og mener de heller burde bruke tiden sin på alle pelsdyrene rundt om i Norge som står i bur og lider, ikke på folk som ønsker bøndene vel og å fremme norsk produsert mat.

– Det er bonden selv som flyttet lammene fra Drøbak, det hadde jeg ikke noe med å gjøre, jeg tok over på Frogner. Jeg vet ikke om bonden har søkt om noen fremvisning av dyra, sier Mostue til VG.

Mattilsynet forteller at de ikke har fått noen søknad om dispensasjon fra noen av partene.

Les også: Trude Mostue avslører egne bryllupsplaner

Opplyser om reglene

Vanligvis ilegger Mattilsynet restriksjoner på forflytning i den besetningen sauene blir flyttet til, men de opplyser at de i hver sak ser an situasjonen i forhold til smittefare. Selv om både sauebonde og veterinær burde kjenne til reglene, kommer Mattilsynet kun til å opplyse om reglene ettersom lammene ikke hadde kontakt med andre dyr.

Les også: Trude Mostue: – Flaut at det ble en sak

– Vi er generelt opptatt av dyrenes velferd særlig fremvisning til folk. Det er ikke slik at man uten videre kan ta med dyr på en fest og vise den fram. Men vi stoler på at Mostue som veterinær har passet på dyrene, sier Otterstad.

Stevnet

Det er ikke første gangen det stormer rundt kjendisveterinæren. For ikke så lenge siden ble hun stevnet av sin tidligere partner for 160.000, men vant i retten.

– Flaut at det i det hele tatt ble en sak, sa Mostue til «God kveld Norge».