lerche (Foto: Roger Fosaas, © ps)
lerche (Foto: Roger Fosaas, © ps)

Sondre Lerche kritisk til Universal-kontrakt

– Ideelt sett burde de ikke måtte skrive under på en kontrakt i det hele tatt.

I går ble det kjent hvem som går videre i finalen i «The Voice», og Hege Øversveen, Leif Anders Wentzel, Martin Halla og Aleksander W. Åsgården går nå en spennende tid i møte.

Vinneren vil få kontrakt med plateselskapet Universal, noe mentor Sondre Lerche er kritisk til, skriver Dagbladet i dagens papirutgave.

– Ideelt sett burde de ikke måtte skrive under på en kontrakt i det hele tatt, sier Lerche til avisen.

Les også:Derfor var Sondre Lerche på besøk hos kronprinsparet

For ifølge kontrakten forplikter deltakerne seg til å gi Universal full kontroll, med opsjon på tre album, managementrettigheter, forlagskontrakt, rett til andel av merchandise-salg og andel av betaling for konserter og eventjobber.

Denne kontrakten reagerer flere av mentorene på.

Les også:Hevder Hanne Sørvaag jukset i «The Voice»

Reagerer

– Deltakerne forplikter seg på en måte man i utgangspunktet ikke burde gjøre, men samtidig får de en mulighet de aldri ville fått ellers. Det er et valg de må ta, sier Hanne Sørvaag.

Den mest erfarne av mentorene, Magne Furuholmen, advarer også, og forteller at Aha skrev under sin første kontrakt etter 24 timer med forhandlinger. Han mener at om deltakerne skal gå i løvens hule, må de gjøre det med åpne øyne.

Les også: Raser mot svensk «The Voice»-slavekontrakt

Ikke homofil

Tidligere «beklaget» Lerche at han ikke er homo, i et intervju gjort a gratismagasinet Sentrum. Bladet gis ut av Kløverhuset og Xhibition, og det var under et intervju sammen med Lars Vaular at Lerche kom med beklagelsen.

– Det var ikke noen bevisst strategi fra min side, men jeg husker jeg hadde en ganske intens homofil fanskare på vestkysten i begynnelsen. Jeg var jo liten og søt og lagde popmusikk!, sa artisten til magasinet.