laengen2 (Foto: Twitter)
laengen2 (Foto: Twitter)
elg (Foto: Twitter)
elg (Foto: Twitter)

Norsk sykkelproff i dramatisk elgulykke

– Vi ble helt sjokkerte, sier en rystet Vegard Stake Laengen.

Elverum/Hamar (TV 2 Sporten):

Vegard Stake Laengen og hans amerikanske lag Team Type 1-Sanofi opplevde ett av norske bilisters mareritt fredag kveld.

Følg 4. etappe av Glava Tour på TV 2 Sumo lørdag fra klokken 16.30.

Lagbussen krasjet med elg
På vei ut fra Elverum etter den 3. etappen av Glava Tour of Norway kolliderte nemlig lagbussen med en elg på riksvei 25 mot Hamar. Elgen, som var drektig, kom ut i kjørebanen og bussjåføren maktet ikke å unngå sammenstøtet. Elgkua ble drept umiddelbart. Det samme ble følgelig også de to ufødte kalvene.

– Jeg satt langt bak i bussen, men jeg så at elgen kom ut i veien. Vi ble alle helt sjokkerte. Det gikk bra med alle oss som satte inne i bussen, men elgen og de to babyene døde umiddelbart. Det sier litt om hvilke krefter som var involvert og hvor dramatisk det var, sier Stake Laengen til tv2.no.

LES OGSÅ: Sykkelstjernen Petacchi forundret over det norsk været: – Det skifter jo hele tiden

– Meget dramatisk
For konsekvensene kunne blitt alvorlige for rytterne også.

– På den ene siden av bussen var den en to meter høy skrent. Hadde ikke sjåføren fått kontroll på bussen, kunne det gått ille, forteller Stake Laengen.

Det norske sykkeltalentet er kjent med faren for elgpåkjørsler på norske landeveier. Og spesielt på Indre Østland, med milevis med skog på begge sider av veien. Stake Laengens utenlandske lagkamerater var derimot ikke like forberedt.

– De opplevde det som meget dramatisk og ble redde. Ikke alle på laget er like gode i engelsk heller, så de skjønte ikke helt hva som hadde skjedd, sier han.

Ingen alvorlige personskader
– Elgpåkjørsler er tragiske, ikke minst for elgen som alltid taper på det. Men det kan skje og jeg tror nok vår italienske bussjåfør aldri vil glemme det. Jeg håper bare vi unngår liknende ulykker igjen, og kan konsentrere oss om det vi skal gjøre på sykkelen, sier Stake Laengen.

Lagbussen krasjet også med en personbil i motgående retning som følge av smellen. Den fikk seg en solid bulk, men ingen alvorlige personskader.