Ole Gunnar Solskjær (Foto: Audun Braastad 5021, © ps)
Ole Gunnar Solskjær (Foto: Audun Braastad 5021, © ps)

Solskjær til TV 2: – Overraskende at Røkke trekker seg ut

Ole Gunnar Solskjær sier han informerte Kjell Inge Røkke om Aston Villa-interessen mandag kveld.

Etter en meget innholdsrik dag, som har inkludert tur-retur til Birmingham for samtaler med Aston Villa, lot Ole Gunnar Solskjær seg intervjue av TV 2 Sporten.

Tidligere fredag kveld kom en pressemelding der Moldes rike onkel, Kjell Inge Røkke, gjorde det klart at han og Aker dropper all pengestøtte til klubben fra nyttår. Årsaken er at han ikke synes Solskjærs samtaler med Aston Villa er forenlig med kulturen i klubben.

- Hvordan reagerer du på pressemeldingen?

- Nå har jeg akkurat sett den. For Molde Fotballklubb er det...Hva skal vi si...en utfordring vi er klare til å ta. Kjell Inge har gjort klubben til det den er med sine fantastiske bidrag siden 1992. Det er nok noe han har tenkt på lenge, tenker jeg. Men dette vil jeg helst ta med han selv. Vi har hatt en god dialog, sier Solskjær til TV 2.

Han forteller at Røkke ble informert om Aston Villa-interessen mandag kveld.

- Jeg har aldri lagt skjul på at jeg vil være manager i Premier League. Han skjønner jo at jeg er interessert i det. Han har gitt meg et par råd som er OK å ta med på veien, sier Molde-manageren.

Davy Wathnes blogg: Maskefall i Molde

- Er du overrasket over dagens reaksjon?

- Det kommer overraskende for oss i Molde at Aker trekker seg ut. Takket være den hjelpen vi har fått og det Røkke har gjort siden 1992 er vi i en veldig god posisjon. Vi er klare til å ta den utfordringen.

Det kommer overraskende for oss i Molde at Aker trekker seg ut. Takket være den hjelpen vi har fått og det Røkke har gjort siden 1992 er vi i en veldig god posisjon.

- Er din posisjon i Molde svekket?

- Jeg fikk tillatelse fra klubben til å ta en samtale med Aston Villa. Jeg signaliserte at det er en stor klubb jeg ville bli kjent med. Det er ikke snakk om noen forhandlinger. De har flere kandidater de vil snakke med.

- Fotball handler om å ta sjansene når de byr seg, slik du gjorde da du gikk fra Molde til Manchester United. er dette en slik sjanse?

- Jeg er ikke tilbudt noe som helst. Jeg har sagt nei til en del klubber, som neste sesong spiller i Championship og Premier League. Men da Aston Villa kom inn i bildet var det en så stor klubb at jeg ville høre hva de hadde å si.

Les også: Illsint Røkke trekker seg ut av Molde på grunn av Solskjær

- Kommer du til å fortsette i Molde?

- Ja! Jeg er manager i Molde FK. Jeg har kontrakt i to år til. Jeg hadde en manager i United som ga meg et råd om å snakke med folk. Jeg er en erfaring rikere. Dette var ikke et jobbintervju på den måten.

Årsaken til at Solskjær ble fraktet frem og tilbake med privatfly i dag var det tette kampprogrammet til Molde, forteller Solskjær. Planen var at han skulle reise med rutefly via København.

- Men de sa de ville gjøre det så smooth som mulig, slik at jeg var forberedt til søndagen. De stilte med privatflyet sitt, som skapte denne situasjonen.