stavrummontasje
stavrummontasje
Kjell Inge Røkke og Gunnar Stavrum.
Kjell Inge Røkke og Gunnar Stavrum.

Røkke-ekspert: – Dette er jo full krig

Gunnar Stavrum er overrasket over hvor hardt Kjell Inge Røkke reagerer mot Ole Gunnar Solskjær. – Han opplever det nok som et svik, sier Davy Wathne.

Nettavisen-redaktør Gunnar Stavrum har skrevet biografi om Kjell Inge Røkke og er blant de i Media-Norge som kjenner Aker-sjefen best.

Han reagerer sterkt på ordlyden i pressemeldingen fra Aker ASA hvor selskapet trekker støtten til Molde FK som følge av Ole Gunnar Solskjærs uformelle møter med Aston Villa.

LES OGSÅ: Her er pressemeldingen fra Aker

– Den var steinhard. Førstereaksjonen min er at dette er litt typisk Røkkes handlemønster når han opplever at noen av hans nære vender ham ryggen eller er illojal. Da er han beinhard, sier Stavrum til tv2.no.

– Full krig
Han sammenligner det med Røkkes reaksjon da Helge Lund forlot Aker Kværner for Statoil.

– Det nye er at han har tatt dette oppgjøret offentlig. Dette er virkelig knallhard kost fra Røkke mot Solskjær, mener Stavrum.

Solskjær hevder at han bare hadde uformelle samtaler med Aston Villa og ikke har vært i noen forhandlinger med Premier League-klubben.

LES OGSÅ: Solskjær: – Jeg forhandler ikke med Aston Villa

– Jeg kan vanskelig se at Solskjær kan bli sittende lenge i Molde etter dette, uansett utgangen av samtalene med Villa. Dette er jo full krig mellom hovedeier og Solskjær, sier Stavrum.

Har nok hatt mistanke
Nettavisen-redaktøren tror Røkke har hatt mistanke om Solskjærs karriereplaner og har følt seg ført bak lyset da Molde-treneren dro til England uten å informere ham.

– Det virker som om de har hørt rykter om at dette kan skje. De har forsøkt å få Solskjær i tale og oppfattet at han ikke har vært ærlig i kommunikasjonen, sier han.

Davy Wathnes blogg: Maskefall i Molde

– Det er nok en del ting her som vi ikke vet. Jeg vil tro at da Solskjær kom tilbake så var det sett på som en pakke. Den store sønnen kom tilbake for å være trener og det skjedde samtidig som Røkke økte sitt engasjement. Røkke hadde nok en følelse av at dette var noe de gjorde sammen, og nå oppfattes det som om Solskjær stikker og står alene. Da reagerer han, fortsetter forfatteren av boken «Kjell Inge Røkke: en uautorisert biografi».

TV 2 Sportens Davy Wathne er langt på vei enig med Stavrum.

– Han opplever det nok som et svik. Han har hentet Ole Gunnar Solskjær til Molde i et prosjekt. Han har lykkes med det. Han har ambisjoner om å strekke det lenger. Og så tenker Ole Gunnar Solskjær på sin egen karriere og lar Molde eventuelt fare. Det er nok et slags tillitsbrudd. Det opplever nok Kjell Inge Røkke, som er en drivende god forretningsmann og vant til å få det som han vil, sier Wathne.

LES OGSÅ: Illsint Røkke trekker seg ut av Molde på grunn av Solskjær

Ingen tapere
Stavrum tror verken Røkke eller Solskjær vil stå igjen som taperen i Molde etter denne saken.

– Røkke har vært enormt populær i Molde for engasjementet sitt gjennom 20 år. Nå vil sikkert mange ha forståelse for at han handler. Og hvis du husker tilbake på Ståle Solbakken da han vendte ryggen til landslaget for å bli trener i Köln, så forstod folk valget hans. Mange vil nok også ha forståelse for at Solskjær heller vil være manager i Aston Villa enn i Molde. Han vil nok få støtte fra fotballfolket, mener Stavrum.

Wathne har forstår godt at Solskjær velger å hoppe på sjansen når den nå dukker opp, selv om han tror den kommer tidligere enn det står i Solskjærs karriereplan.

– Ole Gunnar Solskjær må tenke på sin egen karriere. Det er ikke sånn at det står et tog og venter ved perrongen til den dagen det passer han å gå ombord. Det er nå sjansen til å ta en svær klubb som Aston Villa i Premier League er der. Det må Ole Gunnar Solskjær selvfølgelig ta hensyn til. For han har en egen karriere ved siden av Molde-livet. Han er ikke moldenser, sier TV 2-personligheten.

Han tror det er mulig for Solskjær å fortsette som Molde-trener dersom han ikke skal få Aston Villa-jobben.

– Kan en lappe sammen et ekteskap etter et sidesprang? Jeg tror jo det. Dette er et kjærlighetsforhold mellom ham og Molde. Jeg tror du kan akseptere det og gå videre. Men det fordrer at både Kjell Inge Røkke og Ole Gunnar Solskjær snakker ut og finner et fundament for videre samarbeid, mener Wathne.

617051