Eva Brit Mauseth (Foto: Herskedal, Kjell/Scanpix)
Eva Brit Mauseth (Foto: Herskedal, Kjell/Scanpix)

Moldes supporterleder: - For oss er det en katastrofe

Eva-Brit Mauseth frykter for distriktets fotballfremtid når Kjell Inge Røkke nå kutter pengestrømmen til Molde.

Lederen for supporterklubben Tornekrattet har fredag opplevd at klubben de støtter er i ferd med å miste sin rike onkel Kjell Inge Røkke og suksessfulle trener Ole Gunnar Solskjær.

En illsint Kjell Inge Røkke har varslet at han og Aker trekker seg fra samarbeidet med klubben etter 20 år. Årsaken er at Ole Gunnar Solskjær åpenlyst har vært i samtaler med Aston Villa om den ledige managerjobben der.

- For oss som er involvert er det en katastrofe. Ikke for Molde Fotball, men for distriktet. Røkke har gjort så mye gjennom Prosjekt Tilhørighet. Pengene vil forsvinne på sikt nå, sier Eva-Brit Mauseth til tv2.no.

Hun mener Røkke og Akers tilbaketog skjer på en ryddig måte, men hun vil ikke si mer om hva hun synes om det enn at det er trist. Nå mener hun Molde bare må jobbe enda hardere for å skaffe penger til driften.

- Molde har kunnet jobbe med senkete skuldre, mens andre klubber har slitt. Dette stiller nå store krav til den ledelsen vi har. og så må de lære å kommunisere med dem som er ansatt.

- Og det er Ole Gunnar Solskjær?

- Ja, han er jo ansatt. Med god kommunikasjon kunne vi ha sluppet denne situasjonen.

Les også: Illsint Røkke trekker seg ut av Molde på grunn av Solskjær

- Hva synes du om at Solskjær ikke svarte på de tre spørsmålene fra Røkke før han reiste?

- De fleste ville gitt Solskjær tid til å svare, men dette blir bare synsing. Det kan være det kommer mer informasjon i kveld og i morgen. Men jeg er skuffet over at Solskjær setter respekten for Aston Villa høyere enn den han har for Molde, sier supporterlederen.

Selv om det nå stormer rundt Solskjær, tror ikke Mauseth at det vil føre til negative reaksjoner fra fansen på tribunen når Molde spiller borte mot Sandnes Ulf søndag.

- Vi er ikke grekere eller spanjoler. Vi er nøkterne og støtter laget. Hadde det vært en hjemmekamp tror jeg ikke noen hadde buet på Solskjær.

Les også: Solskjær: – Jeg forhandler ikke med Aston Villa

- Hvor lenge tror du Ole Gunnar Solskjær er trener for Molde?

- Jeg tror han blir ut 2012 om han vil forlate klubben med verdighet.

- Og hvis han ikke vil det?

- Da skal det koste Villa dyrt. Det er en prinsippsak.