Røkke har betalt regningen for å få Ole Gunnar Solskjær til Norge.  (Foto: Nilsen, Per Tormod/Scanpix)
Røkke har betalt regningen for å få Ole Gunnar Solskjær til Norge. (Foto: Nilsen, Per Tormod/Scanpix)

Her er pressemeldingen fra Aker

Aker trekker seg ut av Molde FK etter sesongen.

«Aker og Kjell Inge Røkke har de siste 20 årene bidratt til å gi Molde FK stabile rammebetingelser og økonomisk forutsigbarhet. Dette er en investering i fellesskapet og et sterkt engasjement i Molde by og omegn.

Det er lagt et godt grunnlag for sportslig satsing i Molde FK. I fjor ble det kronet med seriemesterskap. Det er oppnådd et lokalt og regionalt engasjement som går langt utenfor fotballbanen. Dette er Aker stolt av å ha vært en bidragsyter til.

Ole Gunnar Solskjær har ikke lagt skjul på at han en dag kunne tenke seg tilbake til England. Likevel opplever Aker det overraskende at han droppet fredagens trening, og satte kursen til England i offentlighet for uformelle samtaler med Aston Villa før tre viktige seriekamper på en drøy uke.

Solskjær fikk 17. mai tre spørsmål fra Aker via klubbens daglige leder. 1) Vurderer du å slutte i inneværende tippeligasesong? 2) Vil du ta med deg deler av støtteapparatet? 3) Vil du ta med deg noe av MFKs spillerstall over tid? Disse spørsmålene ble ikke besvart av Solskjær før han reiste til England.

- Dette oppleves som uforenlig med MFK-fellesskapet som vi begge er en del av, sier Kjell Inge Røkke, Akers ASAs styreleder og hovedeier.

Aker har besluttet å tilby aksjene i sitt heleide datterselskap, Molde Fotball AS, til Molde FK for til sammen 1 krone. Molde Fotball AS står for driften av Molde FK. Aker vil i så fall ta et regnskapsmessig tap på 25 millioner kroner på nedskrivningen av aksjene i Molde Fotball. Klubben vil være gjeldfri på overtakelsestidspunktet, og ha 25 millioner kroner i egenkapital. Molde FK vil i tillegg få retten til å leie Aker Stadion av stiftelser for 1 krone per år etter at klubben har dekket vedlikeholdskostnader.

- Aker vil fullføre årets sesong på en skikkelig måte og bidra med økonomiske midler i henhold til budsjett, sier Kjell Inge Røkke.

Aker og Røkke har gjennom 20 år investert i et fellesskap. Dette er ikke gjort av økonomiske egeninteresser, men for å være en av mange bidragsytere til klubben.

- For meg har det vært viktig å være en del av «fellesskapet Molde FK», hvor ingen enkeltindivider går foran klubben. Jeg vil takke sponsorer, spillere, støtteapparat, supportere, frivillige og økonomiske bidragsytere for et godt samarbeid. Bjørn Rune Gjelsten stilte opp med ekstra penger til kjøp av spillere på langsiktige kontrakter da Solskjær ble ansatt som manager, sier Røkke og fortsetter:

- Personlig har det vært mange sportslige høydepunkter og nedturer, men det aller største er å være en del av fellesskapet. Med et moderne stadion og ryddig økonomi, ligger det godt til rette for at Molde FK tilføres nye krefter og impulser, sier Røkke.»