Alexander Kristoff. (Foto: Solum, Stian Lysberg/NTB scanpix)
Alexander Kristoff. (Foto: Solum, Stian Lysberg/NTB scanpix)

Alexander Kristoff spurtet til andreplass i Giroen

Kun Mark Cavendish var bedre på den 13. etappen.

Den 13. etappen var 'bare' 121 km fra Savona til Cervere og skreddersydd for spurterne.

Brudduoen Failli og Keizer ble kjørt inn med 21 km igjen og da kom spurtlagene i tet for å kontrollere inn til en massespurt.

Alexander Kristoff posisjonerte seg bra de siste kilometerne. Heldigvis var de ingen 90 graders svinger mot slutten på denne spurtetappen. Sjansen for en massevelt var med det godt redusert.

Kan du skape et vinnerlag? Spill Giro-manager her!

Saxo Bank og Sky ledet an i en forrykende fart den siste halvannen km. Sky kjørte perfekt opptrekk og leverte Mark Cavendish til hans tredje etappeseier i årets Giro.

Mest gledelig for Norge var at Alexander Kristoff tok en flott andreplass. Han lå på hjulet til Cavendish, men klarte ikke å komme seg forbi da briten ga bånn gass. Uansett en stor prestasjon av Katjusja-rytteren.

Se spurten i videovinduet øverst

Tre sjetteplasser var beste resultat for Kristoff i årets treukersritt gjennom Danmark og Italia før nesten-suksessen.

- Jeg fikk god hjelp fra en lagkamerat frem til den siste km, men med 500 meter igjen måtte jeg bruke mye krefter på å komme meg i posisjon. Det gjorde at jeg ikke hadde mye krefter igjen i spurten, men hang meg på hjulet til Cavendish og klarte meg tydeligvis bra til slutt, forteller Kristoff til tv2.no.

Han har ikke følt seg i toppslag de siste dagene og var derfor godt fornøyd med å ta en andreplass.

- Men i toppslag kunne jeg ha vunnet. Når jeg ikke har et opptrekkstog, som Cavendish, må jeg ha en del flaks og bruke litt krefter på posisjonering.

- Jeg gikk i en liten luke til venstre for Goss. Han kunne stengt den for meg, men han er en flott fyr og en god venn. Han ville nok ha en fair spurt, så han åpnet døren og vi kunne spurte fair, sa Cavendish etter seieren og la spøkefullt til:

- Jeg hadde Ferrari ved siden av meg en periode, så jeg ville komme meg fort unna, sa han med tanke på hvordan han ble felt av Ferrari i en spurt tidligere i Giroen.

Det er ventet at flere spurtere, deriblant Mark Cavendish, vil forlate Giroen nå. Den neste uken dreier seg mest om tøffe fjelletapper. Helgens prøvelser i fjellene sendes på TV 2.

Skal jobbe for Rodriguez
Katjusjas Joaquim Rodriguez er fremdeles sammenlagtleder.

- Jeg skal hjelpe til med å beskytte ham på de tøffe etappene, selv om jeg ikke kan bidra så mye i fjellene, sier lagkamerat Kristoff.

Den 18. etappen er en mulighet for massespurt og siste sjanse for en etappeseier for Kristoff.

- Jeg har planer om å fullføre Giroen og det kan bli en spurt på den 18. etappen. Men om mange spurtere er borte, er det ikke sikkert det blir massespurt.

Topp 5 etappen:
1. Mark Cavendish
2. Alexander Kristoff
3. Mark Renshaw
4. Sacha Modolo
5. Elia Favilli

Artikkelen oppdateres

Giro d'Italia: Sendeskjema | Etapper | Historikk | Lag/Ryttere

Mark Cavendish vinner den 13. etappen i åets Giro, foran Alexander Kristoff. (Foto: TV 2)
Mark Cavendish vinner den 13. etappen i åets Giro, foran Alexander Kristoff. (Foto: TV 2)