STORSCORER: Jamie Vardys scoringer for Fleetwood Town er blitt lagt merke til oppover i ligasystemet. (Foto: Barrington Coombs/Pa Photos)
STORSCORER: Jamie Vardys scoringer for Fleetwood Town er blitt lagt merke til oppover i ligasystemet. (Foto: Barrington Coombs/Pa Photos)

Første millionmann fra ikke-ligaklubb

Leicester brukte en million pund på å hente Jamie Vardy fra Fleetwood Town.

Når vi snakker pund, har det stort sett vært forbeholdt Premier League-klubbene å bla opp i millionklassen i spilleroverganger.

De siste sesongene er også Championship-klubbene begynt å bla opp når de har kommet over helt spesielle spillere. Men det har stort sett vært spillere fra Premier League-klubber eller utlandet.

Men spillere hentet fra lavere divisjoner er stort sett blitt priset deretter.

Og når spillere er blitt hentet fra klubber utenfor ligasystemet, har det hørt til sjeldenhetene at en har sett seks siffer i overgangssummene.

Nå har Leicester smadret overgangsrekorden for en spiller fra Blue Square Conference (Nivå fem i England).

Championship-klubben la en million pund på bordet for Fleetwood Town-angriperen Jamie Vardy.

25-åringen kom fra Halifax foran denne sesongen og scoret 34 mål på 40 kamper da Fleetwood Town vant divisjonen og tok steget inn i The Football League for første gang i klubbhistorien.

– Jamie har vært fantastisk for klubben i sin korte tid her. Han er en gutt vi plukket opp fra lengre nede i ikke-ligasystemet, og han er nå i ferd med å bli en Championship-spiller. Det er en stor hyllest til arbeidsinnsatsen og hans ønske om å lykkes, og en skal ikke glemme lagkameratene som har hjulpet ham frem, sier Fleetwood-manager Mickey Mellon til klubbens hjemmeside.

Cardiff og Peterborough prøvde også å sikre seg angriperen.