Normarksrittet der du kan sykle i VM løypene. (Foto: Normarksrittet/)
Normarksrittet der du kan sykle i VM løypene. (Foto: Normarksrittet/)

Nå kan du sykle i
VM-løypene

Snart kan du ta en Northug i Kollen – på sykkel.

Bli medlem i TV 2 Sporty – vinn proff pulsklokke

2. juni går et helt nytt sykkelritt for mosjonister av stabelen i Oslo: Nordmarksrittet. Det spesielle er at terrengrittet finner sted i Norges riksanlegg for langrenn og ski.

– Skiforeningen og driftsavdelingen i Oslo kommune har vist velvilje i hele prosessen, og latt oss leie området til en svært sympatisk pris, sier Åsmund Fostervold fra arrangørklubben Frikransen.


  Petter Northug på vei inn til seier foran Maxim Vylegzhanin fra Russland,
  Marcus Hellner fra Sverige, Ilia Chernousov fra Russland, Martin Johnsrud
  Sundby og Sergei Dolidowitsch fra Hviterussland i søndagens VM 3-mil
  i Kollen. (Foto: Håkon Mosvold Larsen)
Petter Northug på vei inn til seier foran Maxim Vylegzhanin fra Russland, Marcus Hellner fra Sverige, Ilia Chernousov fra Russland, Martin Johnsrud Sundby og Sergei Dolidowitsch fra Hviterussland i søndagens VM 3-mil i Kollen. (Foto: Håkon Mosvold Larsen)

Nordmarksrittet har start og målgang i Holmenkollen Riksanlegg. Dermed kan du gjenoppleve jubelen fra ski-VM i 2011 der Norge, anført av Petter Northug og Marit Bjørgen, tok åtte gull.

LES OGSÅ: Her er årets terrengritt

LES OGSÅ: Her er årets landeveisritt

Normarksrittet der du kan sykle
  i VM-løypene. (Foto: Normarksrittet/)
Normarksrittet der du kan sykle i VM-løypene. (Foto: Normarksrittet/)

1600 høydemeter
Det er flere år siden Holmenkollrittet ble nedlagt, så nå er det endelig tid for et nytt terrengritt her. Denne gang for folk flest.

Rundløypen på cirka 10 kilometer går i all hovedsak går på grus, men det vil også være noe asfalt i den nye rulleskiløypen til riksanlegget.

LES OGSÅ: Åtte tips for å sykle effektivt i gruppe

– I motsetning til mange andre terrengritt sykler du ikke på sti med glatte røtter, leire og hull. Til gjengjeld må du forsere adskillige høydemeter. Dersom du ikke er i god form vil jeg anbefale halvmaraton, sier Fostervold til TV 2 Sporty.

Høydeforskjellen er på 400 meter pr. runde, så løypen vil gi utfordring til de fleste. Deltar du i halvmaraton sykler du to runder, og helmaraton fire runder (1600 høydemeter totalt).

Normarksrittet der du kan sykle
  i VM-løypene. (Foto: Normarksrittet/)
Normarksrittet der du kan sykle i VM-løypene. (Foto: Normarksrittet/)

LES OGSÅ: Derfor bør du kombinere terreng og landevei

Går til veldedig formål
For travle Oslo-boere er rittet er lagt opp slik at man kan sette seg på sykkelen, sykle rittet og være hjemme til lunsj.

90 prosent av inntektene fra startkontingenten går direkte til humanitærorganisasjonen Right To Play, som jobber med å tilrettelegge for sport, lek og fysisk aktivitet for barn i tredje verden.

LES OGSÅ: Dette trenger du for å bli syklist – sjekk hva det koster

På jakt etter treningsutstyr? Sjekk tilbudene i Sportybutikken!