Øyvind Alsaker, Claus Lundekvam
Øyvind Alsaker, Claus Lundekvam

Solskjær i Villa-samtaler: – Ufattelig spennende

Molde bekrefter at Ole Gunnar Solskjær er i samtaler med Aston Villa. TV 2s eksperter er i ekstase.

Ole Gunnar Solskjær deltok ikke på fredagens Molde-trening. Fra Molde får TV 2 Sporten bekreftet at Molde-manageren fløy til England i Aston Villa-eier Randy Lerners privatjet. Der var også agent Jim Solbakken og Solskjærs kone.

Ifølge den lokale journalisten Timothy Abraham landet flyet som tok Solskjær til England på flyplassen i Birmingham rundt kl. 13.

«Randys fly landet nettopp på BHX (flyplassen i Birmingham), skrev Abraham på Twitter.

Ståle Solbakkens første treningskamp på hjemmebane med Wolves er for øvrig mot nettopp Aston Villa.

Molde har gått ut med en pressemelding som bekrefter at deres manager er i samtaler med Birmingham-klubben.

– Det er spennende. Det hadde vært fantastisk spennende med en norsk trener i Premier League. I en klubb hvor han kanskje får muligheten til å gjøre sånn som han vil. Litt som han har gjort i Molde. Han vil ikke ta over en klubb som har ressurser som er bedre enn de andre klubbene, men det er et handlingsrom der, sier TV 2 Sportens fotballekspert Henning Berg.

Han tror fort Aston Villa kan være rett klubb for Solskjær.

– Det kan være det. Men han trenger penger. Han må få muligheten til å hente spillere. Aston Villa har vært en selling club. De har solgt mange spillere de siste årene. Gode spillere. Han trenger å få forsikringer at han også kan hente inn og ikke må selge alle spillere de produserer. Gjør han det så vil han ha gode, realistiske muligheter til å gjøre det bra med Aston Villa. Hvis ikke vil det kanskje ikke være så lurt å ta den klubben, mener han.

Berg tror ikke nordmenn skjønner hvor stor Solskjær faktisk er i England.

– Ole Gunnar har vunnet ligaen i Norge. Han har en høy stjerne som fotballspiller, men han har det også en høy stjerne som person i England. Hans verdier, hans holdninger, hans attitude går langt utover det å være fotballspiller. Det har han klart å ta med seg inn i trenergjerningen, både i reservelaget til Manchester United og i Molde. Sånt blir lagt merke til,

616986

– Ufattelig spennende
TV 2s Premier League-ekspert Øyvind Alsaker mener det er tidlig, men veldig spennende for Solskjær om han blir manager i klubben som denne sesongen endte på 16. plass i Premier League.

– Det er ufattelig spennende. Fra et egoistisk perspektiv så ville det vært veldig gøy å få en norsk manager i Premier League. For Solskjærs del så er jeg veldig spent på hva han tenker. Det er jo en stor klubb med entusiastisk publikum som har hatt mye styr rundt seg så lenge jeg har kommentert engelsk fotball. Fra Doug Ellis eller «Deadly Doug» som hadde en ekstrem høy utskifting av managere, til Randy Lerner som mistet Martin O'Neill på grunn av manglende ambisjoner og deretter ansatte Alex McLeish. Jeg er tror nok Solskjær må få visse garantier om ambisjoner.

Alsaker mener bare det at den tidligere United-helten er ønsket av Aston Villa viser hvor stor han er i England.

– Det viser jo at han har en unik standing i England når han er på shortlisten som en så fersk manager som han er. Som spiller hadde han gode holdninger og var alltid lojal, han takket blant annet nei til Tottenham og valgte å kjempe om plassen i United. I tillegg var han en av de første som uttrykte skepsis til de amerikanske eierne som kom inn i klubben.

– Villa er en «selling club»
Aston Villa var bare to poeng over nedrykksstreken etter endt sesong i år og Alsaker er spent på hvor klubben er på vei.

– Det har vært en «selling club» de siste årene, med Barry og Milner som gikk til Manchester City, Young til Manchester United og Stuart Downing som gikk til Liverpool. Så spørs det hvor god stall de har, de har mye spennende ungt, men de er neppe klar for å dra lasset neste sesong.

Kom samtidig til England
En som kjenner Solskjær godt er tidligere Southampton-helt og TV 2s Premier League-ekspert Claus Lundekvam.

– Vi kom omtrent samtidig til England og deburte omtrent samtidig. Jeg har også spilt med Ole Gunnar på U21 og seniorlandslaget. Jeg var helt sikker på at han kom til ende tilbake i England og den gutten har alle forutsetninger for å gjøre det bra.

Lundekvam mener det er tidlig for Solskjær å gå til Premier League, men tror hans navn vil hjelpe mye.

– Ole Gunnar har nok hatt ambisjoner om å bli manager i Premier League, men at det kom såpass tidlig tror jeg vil smigre han veldig.

– Nordmenn forstår ikke hvor stor Solskjær er
Etter å ha ført Molde til seriegull i sin første sesong som manager mener Lundekvam at navnet til Solskjær vil hjelpe han veldig om han blir manager for Birmingham-klubben.

– Jeg tror ikke nordmenn flest forstår hvor stort navn Ole Gunnar har i England. Han er en ærekjær mann som har en enorm standing. Navnet hans vil komme godt med i en eventuell managerkarrière. I England er de opptatt av å oppnå suksess fort, men jeg tror hans stjerne der borte kan gjøre at han får tiden han trenger.

TV 2-eksperten gleder seg også på vegne av sin tidligere landslagskamerat.

– Om det stemmer at han er på vei til England så mener jeg alt tyder på at han blir Villa-manager. Det hadde i så fall vært utrolig spennende og veldig gøy for Ole Gunnar. Han er uten tvil vår største eksportvare i internasjonal fotball og vår største stjerne fortsatt.

Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk