barbeint2
barbeint2

Camillo har gått barbeint ute siden mars

– Jeg føler meg mye mer opplagt og våken.

Da vi var små syns de fleste det var deilig å løpe ute barbeint, og mange syns fremdeles det er godt å kjenne gresset mellom tærne om sommeren.

Camillo Løken er en ekte barbeintfantast. Faktisk så har han gått barbeint siden mars, og mener selv at det gir ham bedre helse.

– Haakon introduserte meg til en bok som heter Earthing og jeg ble helt hekta. Så jeg fant ut at jeg måtte jo teste det ut. Det var mars, og fortsatt rim på bakken, og jeg tenkte bare «dette er jo helt crazy», men så tok jeg av meg skoa mens jeg gikk tur i skogen. Det var sinnssykt kaldt, og jeg klarte bare å gå 200 meter før jeg tok på meg skoa igjen. Så bestemte jeg meg for å gå litt lenger dagen etter, noe jeg klarte. Slik holdt jeg på dag etter dag. Nå går jeg to timer barbeint hver dag, forteller han til God morgen Norge.

Bedre helse

Det å gå barbeint ute handler om såkalt jording, altså direkte kontakt mellom kroppen/huden og jordoverflaten. Det sies at regelmessig jording gjenoppretter kroppens naturlige elektriske tilstand, beroliger nervesystemet, reduserer betennelse, og forbedrer blodsirkulasjonen.

Les også: Til alle menn: Her er den største helsetrusselen for din alder

Camillo sier han har det mye bedre etter at han begynte å gå barbeint. Han føler seg mye mer opplagt og våken, og han mener han merker det fort hvis han lar være å gå ute. Dette er hans måte å lade batteriene.

– Det er veldig befriende å ha fysisk kontakt med jorda. Også blir man ladet opp av energien fra jorda, fordi vi er positivt ladet mens jorda er negativt ladet, som skaper balanse og harmoni. De dagene jeg ikke får gått barbeint, har jeg en helt annen energi. Vi vil at flest mulig skal gå barbeint, for det er sunt for kropp, sunt for sinn og sunt for sjel, forteller Løken entusiastisk.

Folk reagerer

Haakon Larsen driver nettstedet Earth Power sammen med Camillo, et nettsted som handler om jording og viktigheten med å gå barbeint.

Selv går han ikke barbeint ute, men han er opptatt av jording, så han bruker jordingslaken og jordingsmatte.

Se Haakon demonstrere dette i videovinduet over.

Les også: Menn tåler mer smerte enn kvinner

Camillo har fått en del reaksjoner, spesielt blant folk som møter han når han er ute og går. Han innrømmer at det er litt kaldt, og at beina hans ikke ser så fine ut, men han mener at det ikke er så viktig.

Han har planer om å klare å gå barbeint året rundt etterhvert, men foreløpig så satser han på å gå utover høsten til det eventuelt blir for kaldt. Han mener at det å gå ute om vinteren kan trenes opp.

Helsemessige fordeler med jording ifølge Earth Power:

 • Dempe/fjerne betennelse, noe som gir healing og forbedrer eller eliminerer symptomer på mange betennelse-relaterte lidelser.
 • Reduserer eller eliminerer kroniske smerter.
 • Forbedrer søvn.
 • Øker energi.
 • Senker stress og fremmer ro i kroppen ved å moderere nervesystem aktiviteten og stress hormon.
 • Tynner blodet og bedrer blodtrykk og sirkulasjon.
 • Lindrer muskelspenninger.
 • Reduserer hormonelle og menstrual symptomer.
 • Forbedrer effektiviteten av de kardiovaskulære, respiratoriske, sirkulasjons og nerve systemene i kroppen.
 • Reduserer eller eliminerer jetlag.
 • Beskytter kroppen mot potensielt helse-urovekkende miljømessige elektromagnetiske felt (EMFs).
 • Man gjenvinner seg raskere etter intens atletisk aktivitet.