En liten svart boks med en antenne på felte biltyvene.  Trackersystemet kan gjemmes hvor som helst i bilen og gjør jobben svært effektivt.


 (Foto: www.guardsystems.com)
En liten svart boks med en antenne på felte biltyvene. Trackersystemet kan gjemmes hvor som helst i bilen og gjør jobben svært effektivt. (Foto: www.guardsystems.com)

Liten svart boks felte biltyvene

Stjal bilnøklene - så bilene. Men de kom ikke langt.

Kort tid etter at de rappet med seg to splitter nye biler, ble de tyvene pågrepet av politiet. Det sørget bilenes sporingssystemer for.

Politiet på Romerike fikk melding om biltyveriene fra en privatadresse i Nannestad klokka 05.30 18. mai, skriver Romerikes Blad

2012-modeller

– Det var snakk om to helt nye biler, begge 2012-modeller. Bilene ble tatt kort tid før vi ble varslet. Senere viste det seg at tyvene hadde tatt seg inn i huset og rappet nøklene før de tok med seg bilene, sier operasjonsleder Øyvind Strømsborg i Romerike politidistrikt.

Nye biler betyr også nytt ekstrautstyr. Begge de stjålne bilene var nemlig utstyrt med sporingssystemer. Dermed ble det en enkel match for politiet å finne både biler og tyver.

Del med Facebook-vennene dine

Mistenker ruskjøring

– Vi startet sporingssøket og fant bilene raskt. Den ene ble stanset ved Skedsmokorset. Bak rattet satt en 18 år gammel kar som opprinnelig er fra Nannestad, men som nå bor i Follo. Han hadde med seg en 18 år gammel kvinne fra Ullensaker, opplyser operasjonslederen.

Sjåføren ble ikke bare tatt på fersken i en stjålet bil. Politiet mistenker også at han kjørte i beruset tilstand. Dermed måtte 18-åringen også avlegge blodprøve hos legevakta.

Kjørte av veien

Bil nummer to ble funnet i nærheten av Sandefjord. Her viste det seg at biltyvene hadde kjørt av veien.

– Det var ingen personskader. Bilen hadde kun sklidd av veien, sier Strømsborg.

Uansett var det dårlig nytt for de to som satt inni bilen – to 17-åringer, begge opprinnelig fra Romerike, men med bostedsadresse i andre regioner.

Alle fire sitter nå pågrepet – to i arresten i Lillestrøm og to i Vestfold.

Det blir nå opp til lensmannen i Nannestad og Gjerdrum å avgjøre hva som skal skje videre i saken.

Du kan lese mer om bil og trafikk på rb.no - her:

LES OGSÅ: Stjal bensin på politibil - la ut bildet på Facebook