Ole Gunnar Solskjær
Ole Gunnar Solskjær
P ÅVEI VEKK? Moldes manager Ole Gunnar Solskjær etter eliteseriekampen i fotball mellom Molde og Aalesund på Aker Stadion i Molde tidligere i år. (Arkivfoto) (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/NTB scanpix)
P ÅVEI VEKK? Moldes manager Ole Gunnar Solskjær etter eliteseriekampen i fotball mellom Molde og Aalesund på Aker Stadion i Molde tidligere i år. (Arkivfoto) (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/NTB scanpix)

Molde bekrefter Villa-samtaler med Solskjær: – Er i Birmingham med Jim Solbakken og konen

Ole Gunnar Solskjær er i samtaler med Aston Villa om managerjobben i klubben.

Ole Gunnar Solskjær kan fort bli Aston Villas nye manager. Torsdag kveld landet klubbeier Randy Lerners privatjet på Kvernberget i Kristiansund.

Fredag formiddag har kaoset rådet på flyplassen, og TV 2 Sporten var tilstede da flyet skulle tatt av klokken 09.00.

- Som Molde-ansatt har jeg fått en epost der vi gjøres kjent med at Ole Gunnar snakker med Aston Villa. Mer vet ingen, annet enn at han er på flyet til England med Jim Solbakken og konen, sier Eva-Brit Mauseth, daglig leder i Moldes supporterbutikk, til tv2.no.

Jim Solbakken er Solkjærs mangeårige venn og rådgiver.

Se Villa-eierens fly lette fra Kristiansund her (saken fortsetter):

616917

Som i spionfilm
Det ble da meldt om at avgangen ville bli utsatt, og ryktene svirret om at Ole Gunnar Solskjær skulle være med flyet tilbake til England.

Rundt 10.15 tok flyet av fra Kvernberget. Det som utspilte seg i minuttene i forkant kunne vært tatt ut fra en amerikansk spionfilm.

Flere fra pressen sto oppstilt for å få med seg om Solskjær gikk på flyet eller ikke.

Feiebil blokkerte sikten
Det fikk de ikke vite, ettersom en feiebil kjørte inn foran flyet og passasjerene som gikk ombord. Alt pressekorpset kunne se var noen sko under bilen, men det var umulig å si sikkert hvem skoene tilhørte.

Den engelske avisen Express and Star melder på sine sider at Solskjær er ombord på flyet til England.

TV 2 Sporten mottok tidligere i dag ubekreftede meldinger om at Molde-manageren og kona selv boardet flyet.

Lokalvisen Tidens Krav hevder at det er agent Jim Solbakken som har flydd over til England. Bilder avisen har fra Birmingham viser det som kan være Solskjær og hans agent. En tredje person er også på vei ut av selve flyet.

Solskjær er foreløpig ikke blitt observert i Birmingham. Det råder full forvirring rundt om han faktisk var med på flyet eller ikke.

En sølvfarget Mercedes forlot flyplassen med det som så ut som én person, melder lokaljournalist Timothy Abraham.

TV 2 Sporten har pratet med representanter i Aston Villa. De opplyser at det ikke vil bli gitt ut noen offisielle uttalelser for øyeblikket. Hvis det blir utvikling i saken i løpet av dagen, vil klubben informere om dette.

Molde bekrefter kontakt med Villa – spillerne trente uten Solskjær
Samtidig trente Molde-spillerne som vanlig på Lubbenes, uten manageren.

Molde-trening
  (Foto: Per Tormod Nilsen, © Per Tormod Nilsen)
Molde-trening (Foto: Per Tormod Nilsen, © Per Tormod Nilsen)

Molde har fredag formiddag kommet med en pressemelding.

– Molde fotballklubb er kjent med interessen og kontakten fra Aston Villa, og er kjent med Aston Villa og Ole Gunnar Solskjær snakker sammen.

Les også: Aston Villa har landet med privatjet i Kristiansund

– Ledelsen i MFK ble kjent med interessen fra Aston Villa for vel to og et halvt døgn siden, sier administrerende direktør Tarje Nordstrand Jacobsen til lokalavisen Romsdals Budstikke.

Ifølge den lokale journalisten Timothy Abraham landet flyet som tok Solskjær til England på flyplassen i Birmingham like før klokken 1230. Det er fortsatt ikke bekreftet om Solskjær er ombord.

«Randys fly landet nettopp på BHX (flyplassen i Birmingham), skriver Abraham på Twitter.

Her er privatjeten til Aston Villa-eier Randy Lerner avbildet
  på Kvernberget i Kristiansund. (Foto: Heine Schjølberg, © Heine
  Schjølberg)
Her er privatjeten til Aston Villa-eier Randy Lerner avbildet på Kvernberget i Kristiansund. (Foto: Heine Schjølberg, © Heine Schjølberg)

– Følger også Martinez, Lambert og Rodgers
Mye tider altså på at Solskjær er en seriøs kandidat til å overta managerjobben etter Alex McLeish, som nylig fikk sparken etter en svak sesong.

Det var Daily Mirror som først meldte om ryktene, og oddsen for at Solskjær blir å finne på Villa Park neste sesong har falt drastisk hos britiske bookmakere.

Ifølge Birmingham Mail er Wigan-sjef Roberto Martinez, Norwich-manager Paul Lambert og Swanseas Brendan Rodgers andre kandidater til jobben.

I en spørreundersøkelse som avisen avholder på sine nettsider, har over 90 av leserne svart at de vil være fornøyd med Solskjær som ny Villa-manager.

Les også: Sjekk fotballryktene 17. mai: – Solskjær favoritt til Aston Villa-jobben

birmingham-mail-back-page-641363649
birmingham-mail-back-page-641363649

Tidligere Villa-helt støtter Solskjær
Tidligere Villa-helt Ian Taylor, som har 234 kamper for klubben, stiller seg positiv til Solskjær som mulig Villa-manager.

– Litt stille i dag. Travelt! Jeg vil være veldig glad for Ole Gunnar Solskjær, men han må bli støttet og få en langtidsplan. "avfc #upandcoming, meldte Taylor på Twitter.

Aston Villa endte på 16. plass i Premier League, bare to poeng over nedrykksstreken.

TV 2 Sporten følger saken.