Dwight King avgjorde oppgjøret mellom Los Angeles Kings og Phoenix Coyotes med sin 2 1 scoring tidlig i tredje periode. (Foto: Mark J. Terrill/Ap)
Dwight King avgjorde oppgjøret mellom Los Angeles Kings og Phoenix Coyotes med sin 2 1 scoring tidlig i tredje periode. (Foto: Mark J. Terrill/Ap)

King ble kongen for Kings

Los Angeles Kings er bare én seier unna lagets første Stanley Cup-finale siden Wayne Gretzkys dager.

Det er gått 19 år siden forrige gang Los Angeles Kings var i en Stanley Cup-finale.

I 1993 endte det med finaletap 1-4 sammenlagt for Montreal Canadiens i klubbens eneste Stanley Cup-finale hittil. Den gangen var stjernespilleren Wayne Gretzky en del av laget.

Les også: Stanley Cup-finale i sikte for Kings

Leder 3-0 i kamper
Men nå kan det gå mot en ny, etterlengtet Stanley Cup-finale for kongene fra Los Angeles.

Kings slo nemlig Phoenix Coyotes 2-1 hjemme i Staples Center natt til fredag. Med seieren leder laget 3-0 i kamper i den vestlige finalen og trenger bare én seier til for å kvalifisere seg til Stanley Cup-finalen. Semifinalen spilles best av sju kamper.

Les også: Roy Johansen gir seg etter OL 2014

King avgjorde i siste periode
Det var riktignok gjestene fra Phoenix som tok ledelsen, da Daymond Langkow scoret i starten av andre periode. Anze Kopitar utlignet like etterpå, og i siste periode avgjorde Dwight King for Kings – i det som ble lagets åttende strake seier.

Med ny seier søndag vil Kings være kvalifisert for Stanley Cup-finalen. I finalen i øst står det 1-1 i kamper mellom New Jersey Devils og New York Rangers.