Sarpsborg 08 – Mjøndalen IF

Oppskriftsmessig seier for Sarpsborg, Mjøndalen et par nummer for små

Sarpsborg bød inn til 16. mai fest og fest var det tilskuerne fikk. Tidvis storspill og flotte scoringer ga hjemmelaget en flott 3–1 seier over Mjøndalen. Laget var klart bedre enn sin motstander for dagen og vant meget fortjent.

Hjemmelaget er best fra første minutt, og dagens første scoring kom allerede i det 8. minutt. Berge og Wiig kombinerer, og sistnevnte finner Solberg som enkelt setter inn 1–0 til hjemmelaget. I det 17. minutt får bortelaget en scoring underkjent for offside. Kortgaard Ingebretsen er fremme på en retur på et Kirkvoldskudd, men blir avvinket. Minuttet etter sitter 2–0. Langball fra Jonvik opp til Hoås som gjør resten selv. Han vender bort forsvareren, tar med seg ball og setter ballen elegant i mål. Sarpsborg styrer kampen, men neste store sjanse kommer ikke før i det 33. minutt. Berge går på skudd, skuddet blir blokkert og ballen snappes opp av Wiig. På blank goal fra ti meter setter han ballen over. I det 39. og det 40. minutt så har både Wiig og Solberg gode muligheter for å øke ledelsen til hjemmelaget, men effektiviteten er det så som så med.

Det er hjemmelaget som får 2. omgangs første mulighet. I det 51. minutt tvinger Hoås keeper Forn til en fantomredning på hans harde og gode heading. To minutter seinere får bortelaget en stor mulighet da Kirkvold fint gir til Solberg som avslutter rett på keeper fra åtte meter. Kampens store prestasjon kommer i det 56. minutt etter nok en langpasning fra Jonvik. Hoås legger ballen ned, på vei bort fra mål skyter han en volley med venstrebeinet som sitter klistret i krysset. Det er scoring på van Basten nivå! Kanskje keeper Larsen hos hjemmelaget var blendet av scoringen, for minuttet etter forærer han bortelaget en redusering da han er meget slepphendt i feltet, og Mjøndalens Kortgaard Ingebretsen kan trille ballen i mål. De siste 30 minuttene er av god kvalitet, men kampen blir kontrollert inn av Sarpsborg. Det siste dramatiske som skjer er at Mjøndalens meget gode stopper blir vist ut for sitt andre gule kort i det 91. minutt.

Innlånte Nicolay Solberg mente laget presterte årsbeste i 1. omgang. Vi kjører på og kontrer de rett og slett i senk mente unggutten. Mjøndalens hjemmesider melder om en kamp hvor de møtte et lag som stort sett var bedre enn de i det meste, og at de første 45 minuttene rett og slett var dårlige.

Sarpsborg nærmer seg direkte opprykksplass med stormskritt, og neste hinder er et noe vaklende Alta i Finnmarkshallen. Det er en god mulighet for et nesten skadefritt lag som har bred nok stall til å rullere på laget, noe ikke deres motstander har. Mjøndalen skal hjem på Mjøndalen Stadion og måte topplaget Start. Det er en stor oppgave, som ble enda større da den gode midtstopperen Berntstein fikk rødt kort og må sone karantene i den kampen.

KAMPFAKTA: Sarpsborg 08 – Mjøndalen IF 3–1

MÅL: 1–0 Solberg, 2–0 Hoås, 3–0 Hoås (56), 3–1 Kortgaard Ingebretsen (57)

GULE KORT

HJEMMELAG: Heieren Hansen

BORTELAG: Helton, Berntsein,

RØDT KORT: Berntstein (Mjøndalen, to gule)

LAGOPPSTILLING HJEMMELAG

Larsen–Berge, Ødegård, Heieren Hansen, Baigorri–Breive, Jonvik–Elyounoussi, Wiig, Solberg – Hoås

INNBYTTER HJEMMELAG: Ihugba for Breive (72), Divanovic for Elyounoussi (78), Jørgensen for Wiig (82)

LAGOPPSTILLING BORTELAG

Forn–Rønningene, Bernstein, Sundli, Helton–Ohr, Karlsen Kortgaard Ingebretsen, Solberg–Kirkvold, Stokke

INNBYTTER BORTELAG: Strange for Helton (46), Fossum for Solberg (81), Johansen for Stokke (86)