TUIL–Alta IF

Poengdeling i lokaloppgjøret i nord

Vi forventet et jevnt og tett derby på TUIL-Arena, og det fikk vi. Hjemmelaget hadde kommet best i gang hittil i sesongen, men det var lite som skilte lagene i dette oppgjøret. Sluttresultatet ble 1–1 i en kamp som var åpen og sjanserik, og hvor begge målene ble scoret før pause.

De første tjue minuttene er veldig åpne og det skapes muligheter begge veier. Men ingen gir resultater før TUIL tar ledelsen i det 20. minutt. Waage kommer seg forbi Rolandsen på høyresiden og legger ut til Kjæve som har en lett jobb med å sette ballen inn i det lengste hjørnet. Kun fire minutter seinere er har Strøm en stor sjanse etter corner til å doble ledelsen for hjemmelaget, men avslutningen går over. I det 35. minutt løper Nikolaisen fra TUIL-stopperne, men setter avslutningen i nettveggen. I det 40. minutt header Rolandsen hardt og velplassert, men keeper Sørensen hos TUIL gjør en meget god redning på en meget stor sjanse til Alta. I omgangens siste minutt utligner bortelaget. Ludvigsen legger et flott innlegg til Nikolaisen som setter inn ballen fra kloss hold. Det var samme Nikolaisen som startet angrepet da han snappet et dårlig utspill fra hjemmelagets keeper.

De siste 45 minuttene blir litt mindre innholdsrike, men lagene hadde begge sine muligheter til å sette inn vinnermålet. Nærmest for hjemmelaget var Lysvoll da han i det 60. minutt kommer alene med keeper, men skuddet går dessverre utenfor. Hos bortelaget var det Ludvigsen i det 65. minutt som skyter fra 16-meter, men keeper Sørensen avverger skuddet med en god redning.

Trener Helstrup mente laget hans hadde spilt en middels kamp. Han mente at laget gjerne skulle hatt tre poeng, men at det også var greit å få med seg ett i en kamp hvor han så spillerne var slitne og ikke klarte å ta ut det lille ekstra. Trener Berger hos Alta var fornøyd med ett poeng når han så hvordan kampen utviklet seg. I tillegg var han fornøyd med at flere av hans spillere hevet seg fra siste ukers prestasjoner.

Begge lag skal ut i tøffe kamper neste runde. TUIL, som ikke spiller før tirsdagen, skal møte overraskelseslaget Ull/Kisa på UKI-Arena. En kamp laget helt klart er kapable til å ta poeng i. Alta tar imot Sarpsborg 08 i Finnmarkshallen, i en kamp hvor hjemmelaget har alt og vinne og intet å tape.

KAMPFAKTA: TUIL–Alta IF 1–1

MÅL: 1–0 Kjæve (20), 1–1 Nikolaisen (45)

GULE KORT

HJEMMELAG: Yndestad

BORTELAG: Nome, Thomassen

LAGOPPSTILLING HJEMMELAG

Sørensen–Yndestad, Bertheussen, Talberg, Rinde–Johnsen, Johansen–Strøm, Kjæve, Lysvoll – Waage

INNBYTTER HJEMMELAG: Vangen for Yndestad (75), Lidin Hansen for Johansen (75), Bergstedt Flaat for Kjæve (86)

LAGOPPSTILLING BORTELAG

Jarosinki–Overvik, Dujilo, Törnqvist, Rolandsen–Nome, Reginiussen, Thomassen–Nordbye, Nikolaisen, Ludvigsen

INNBYTTER BORTELAG: Ertsås for Ludvigsen (80)