Strømmen IF – KIL Toppfotball

Straffedramatikk og tre poeng til Strømmen

Forutsetningene for kampen var klare. Dette var to lag som hadde skapt få målsjanser og innkassert begrenset med poeng de siste rundene. På de tre siste kampene hadde Strømmen ett poeng, mens KIL sto med null på de tre siste. Vinneren ville komme seg over vann igjen, mens taperen ville havne i en ennå større blindgate. Det var få sjanser i denne kampen, hvor vi har en sjansestatistikk på 4–2 til bortelaget. Da telles ikke de de to mest omdiskuterte situasjonene på Stadion denne kvelden, straffesparket som ble avgjørende til fordel hjemmelaget og straffesparket bortelaget ikke fikk. Vi sto langt unna på straffesparket Strømmen fikk tildelt, men mye tyder på at KIL-forsvareren var på ball før han taklet Strømmens Rasch. I situasjonen KIL skal ha straffe får de egentlig skylde seg selv. Figved er tydelig på etterskudd og treffer Myklebust i foten, men Myklebust nekter å falle. Spørsmålet er om dommeren skulle ha blås allikevel, da KIL-spilleren helt klart ble hindret fra en klar målsjanse.

De første minuttene var litt utypisk kampen. Da bølget spillet frem og tilbake, og kampens første sjanse kom ved Melgalvis i det 5. minutt. Skuddet hans fra ca. 20 meter setter hjemmelagets keeper Kerr på prøve, men han får fistet skuddet over. Etter 16. minutter oppstår en situasjon som kunne blitt farlig da Tokstad legger fint ut til Sistek på litt skrått hold fra ca. 16 meter. Skuddet sklir av foten og havner noen meter utenfor, men hjemmelagets første forsøk. I det 20 minutt blir straffen til strømmen idømt, og Stamsø Møller setter sitt første for året. Den eneste sjansen resten av omgangen er det bortelagets Moen som får. Helt alene på bakerste stolpe setter han skuddet over og utenfor. Den har du satt mange ganger før Moen, og det er lettere å treffe mål enn å bomme på den sjansen!

2. omgangen blir styrt av bortelaget fra start til mål, men omgangens første mulighet tilfaller Strømmen i det 60. minutt. Laget får frispark fra 18 meter, og Thorud skyter fint over muren men treffer tverrliggerens overside. Like etter får Myklebust en gedigen mulighet da han, presset fra keeper Kerr, skyter utenfor fra innenfor 5-meteren. KIL har stort sett ballen, og Strømmen forsvarer seg godt. I det 70. minutt får bortelaget underkjent en scoring etter corner, sannsynligvis på grunn av angrep på keeper. Like etter er Pirau meget nære å sette ballen i mål fra to meter etter nok en corner, men den treffer en forsvarer og går til nå corner. Ti minutter seinere roper de tilreisende på straffe, men det blir som nevnt ikke blåst. Resten av omgangen fortsetter i samme duren, men KIL sliter med å komme til noe flere sjanser og kampen ebber ut med hjemmeseier.

En fornøyd Erland Johnsen hos hjemmelaget mente laget hans har mye å gå på når de har ballen, men at han var meget fornøyd med offerviljen til sine spillere. Tom Nordlie mente etter kampen at laget hans spilte fin fotball men manglet guts i boksen. Videre sa han at det man ikke får stilkarakterer i fotball, men nevnte også situasjonene med manglende straffe og underkjent mål.

Begge lag skal ut i bortekamper allerede til søndag. Strømmen skal møte et Notodden som ble slaktet på Sør-Arena. Notodden er et godt hjemmelag, og revansjelysten bør være stor hos vertene. Men Strømmen har vist at de har noe å fare med, og er vriene å spille ut når de legger seg så lavt som i dag. KIL med fire strake tap skal til Trondheim for å møte topplaget Ranheim. Ranheim røk på sesongens første tap denne runden, og det blir spennende å se om KIL klarer ta poeng og komme seg tilbake på riktig spor.

KAMPFAKTA: Strømmen IF – KIL Toppfotball 1–0

MÅL: 1–0 Stamsø Møller (20)

GULE KORT

HJEMMELAG: Strømnes, N’Kee, Olsen

BORTELAG: Hæstad

LAGOPPSTILLING HJEMMELAG

Kerr–Nilsen, Yabre, Amundsen, Figved–Tokstad, Rasch, Strømnes, Sistek–N’Kee, Møller

INNBYTTER HJEMMELAG: Olsen for Rasch (46), Figved for N’Kee (67), Daly for Sistek (88)

LAGOPPSTILLING BORTELAG:

Deinoff–Hæstad, Førsund, Fazlagic, Pireau–Dosso, Aas, Melgalvis–Myklebust, Tuelo Johanessen – Moen

INNBYTTER BORTELAG: Ingen