IK Start–Notodden FK

Målfest på Sør-Arena, Start til topps på tabellen

Start bød opp til fotballfest på Sør-Arena, og fest ble det. Hjemmelaget ga seg ikke før det sto 7–0 på tavla mot stakkars Notodden. Med til historien hører det med å nevne at bortelaget åpnet kampen godt og var det beste laget frem til de fikk Granerud utvist etter 7 minutter. Da blir det selvfølgelig tungt med ti mann mot et så godt lag som Start.

Fyrverkeriet starter da Start kjører en flott kontring hvor Asante blir spilt fri på blankt mål og skyter, og bortelagets Granerud redder med hendene på streken. Korrekt rødt kort og straffe, som Asante setter til 1–0. Etter utvisningen fortsetter hjemmelaget å trykke på, og både hoff og Vilhjalmsson har store muligheter får det er spilt kvarteret. I det 16. minutt er det backen Vikstøl som får en god ball fra Asante og stanger den i mål, 2–0 og 75 minutter igjen! Da drøye halvtimen er spilt kommer bortelaget til en gedigen mulighet for redusering, men skuddet fra Holmen går i krysstangen og ut. Tveit kommer inn for en skadet Hoff hos hjemmelaget, og på hans første touch på ballen sitter 3-0! Resten av omgangen skaper hjemmelaget noen ok muligheter, men resultatet står seg til pause.

2. omgangen går av gårde med et stort overtak til Start. Det skapes gode muligheter, men det drøyer helt til det 67. minutt før lagets toppscorer Vilhjalmsson setter inn 4–0 etter en corner. Der ifra og ut er det bare snakk om hvor stor seieren skal bli. Owello setter inn 5–0 etter et nydelig fremspill av unge Tronstad, innbytter Tveit setter 6–0 etter pasning fra Kristjansson og for å gjøre dagen helt begredelig for bortelaget scorer kaptein Lien selvmål og setter sluttresultatet til 7-0!

Kampen ble selvfølgelig spesiell i og med den tidlige utvisningen, men trener Mjelde var selvsagt storfornøyd etter kampen. Han mente laget spilte god fotball langs bakken med mye bevegelse. Og da ble det moro! Trenerkollega Halvorsen var ditto misfornøyd, holdt en tordentale i garderoben og sa han at det heldigvis var ny kamp allerede søndag.

Start har nå inntatt tabelltoppen, et sted de kanskje blir resten av sesongen? Første lag som får muligheten til å få de bort derfra er Mjøndalen til søndag på Mjøndalen Stadion. Et Mjøndalen som på sitt beste er kapable til å stikke kjepper i hjulene på alle lag i Adeccoligaen. Notodden må slikke sårene sine og prøve å komme sterkere tilbake mot Strømmen på hjemme i Notodden. De får støtte seg til statistikken som sier at lag som taper mer 5–0 eller mer ALLTID (nesten) vinner neste kamp hjemme.

KAMPFAKTA: IK Start–Notodden FK 7–0

MÅL: 1–0 Asante (6), 2–0 Vikstøl (16), 3–0 Tveit (32), 4–0 Vilhjalmsson (67), 5–0 Owello (72), 6–0 Tveit (82), 7–0 Lien som.(92)

GULE KORT

HJEMMELAG: Ingen

BORTELAG: Jahr

RØDT KORT: Granerud (7)

LAGOPPSTILLING HJEMMELAG

Lund Hansen–Andersen, Madsen, Mathisen, Vikstøl–Kristjansson, Søgård, Owello, Asante–Hoff, Vilhjalmsson

INNBYTTER HJEMMELAG: Tveit for Hoff (32), Tronstad for Søgård (67), Nouri for Asante (73)

LAGOPPSTILLING BORTELAG

Larsen–Amundsen, Lien, Jenssen, Jahr–Velta, Aksnes–Holmen, Granerud, Lundefaret – Dahle

INNBYTTER BORTELAG: Sande for Aksnes (46), Lundeberg Enger for Lundefaret (68), Helgerud for Jahr (74)