Sandefjord Fotball–Ranheim IL

Sterk seier av Sandefjord, Ranheims første tap i år

Sandefjord hadde får denne kampen hatt en litt blandet sesongåpning, og kom fra et stygt 0–3 tap mot Notodden i forrige runde. Laget har vært meget plaget med skader i det siste, på sentrale spillere, og situasjonen var også slik i denne kampen. Derfor er det meget sterkt å slå ubeseirede Ranheim med hele 3–0 i denne kampen. Laget var klart best, skapte mange målsjanser og holdt Ranheim til nesten å være kjemisk frie for målsjanser.

Dette var en kamp som Sandefjord eide nesten fra start til mål. Riktignok var kampen relativt jevnspilt frem til hjemmelaget tok ledelsen, men sett ut ifra spill og sjanser så var det overkjøring kampen sett under ett. I det 27. minutt er det Aas, som har vært Ranheims toppscorer de to siste sesongene, som sender Sandefjord i ledelsen. Skuddet hans treffer beinet til en motstander, forandrer retning og sniker seg i mål. Fra dette tidspunktet er det som sagt bare hjemmelaget det handler om. I det 35. minutt er det unggutten Torp som får en stor sjanse da han smeller til på volley fra 20 meter, men bortelagets keeper varter opp med en flott redning.

I 2. omgang er det innbytter Brekke, nok en unggutt som får sjansen i Sandefjord grunnet mye skader, som står i sentrum. I det 64. minutt er han våken og setter ballen i mål, i en situasjon som Sandefjord ellers ville fått straffe i. Drøyt ti minutter seinere får samme Brekke ballen ute på høyrekanten. En blanding av skudd og innlegg sniker seg inn mellom keeper og stanga i det nærmeste hjørnet, og vips så er unggutten tomålsscorer!

Trener Sandstø var selvfølgelig fornøyd med laget etter den solide oppvisningen på hjemmebane. Han sa at hans lag var bunnsolide og at det var en stor kamp av alle guttene. Trener Bjørkan var ditto misfornøyd og så at laget hans var veldig dårlige, og at det ikke var noen sprut i gutt og at de ble altfor tannløse.

Neste utfordring for Sandefjord er hjemmesterke Glimt på Aspmyra. Trener Sandstø kan nok være fornøyd med unggutta sine i dag, men ønsker nok å få tilbake litt mer rutine i troppen til den kampen. Ranheim får muligheten til å revansjere denne svake oppvisningen da KIL kommer på besøk til søndagen. Ranheim skal ha gode muligheter i denne kampen, men selv om KIL har tapt de fire siste kampene sine så kommer de nok til å bli en hard nøtt å knekke!

KAMPFAKTA: Sandefjord Fotball–Ranheim IL 3–0

MÅL: 1–0 Aas (25), 2–0 Brekke (65), 3–0 Brekke (75)

GULE KORT

HJEMMELAG: Jaiteh, Amankwah

BORTELAG: Rønning, Stilson

LAGOPPSTILLING HJEMMELAG

Austbø–Reppesgård Hansen, Amankwah, Brix, Lamøy–Hansen, Torp, Jaiteh, Dieng – Dimitriadis, Aas

INNBYTTER HJEMMELAG: Brekke for Hansen (62), Gustavsen for Dimitriadis (83), Hansen for Dieng (86)

LAGOPPSTILLING BORTELAG

Barli–Rønning, Tronseth, Moe, Malmo–Stilson, Løkberg, Reginiussen, Krogstad–Stene–Bye

INNBYTTER BORTELAG: Oviasu for Løkberg (46), Izuchukwu for Stene (77), Sørli for Krogstad (86)