Hødd IL – Ull/Kisa

Kisa fortsetter å imponere, knallsterk seier i Ulsteinvik

Som overskriften sier så imponerer Kisa kraftig. Nå har de vunnet fem av syv kamper i debutsesongen i Adeccoligaen, og det er en prestasjon det er verdt å ta av seg hatten for. I en åpen kamp som inneholdt scoringer, straffer og rødt kort dro de i land en 3–1 seier på beryktete Høddvoll. Selv om Kisa ble presset hardt og hadde mange sjanser imot i kampen, viste de styrke og red stormen av.

Det er bortelaget Kisa som får kampens første mulighet ved Soltvedt, da han i det 13. minutt kom seg fri innenfor 1¬6-meteren til Hødd. Skuddet gikk dessverre for Kisa utenfor. I det 19. minutt går bortelaget opp i ledelsen da Flitti Onstad snapper en svak pasning fra bortelaget og sender raske Holmen fri alene med keeper. Der gjør spissen ingen feil og setter ballen behersket i mål. Fra dette tidspunktet og ut i omgangen handler det meste om Hødd. De rader opp sjanse på sjanse, samtidig som Kisa fort kunne ha utnyttet et litt overmodig hjemmelag på en kontring. Heltne Nilsen, Sandal ganger to og Moltu ganger to har store muligheter til å utligne ledelsen, men en praktfull Origi i bortelagets mål holder stand til pause.

Hjemmelaget hadde sikkert intensjon om å gå ut for å få en tidlig utligning, men det motsatte skjedde. Holmen ble felt og Kisa ble tildelt straffespark i det 49. minutt. Moen Hansen var sikker fra straffemerket, og ledelse 0–2 til bortelaget. Og kun tre minutter seinere lå ballen igjen bak Nyland i Hødd sitt mål. Etter en corner får Soltvedt ballen på bakerste stolpe, og den rutinerte spissen avslutter med noe som ligner ett brassespark. Stillingen er 0-3! Mange trodde da kampen var kjørt, men i det 58. minutt setter Sandal inn reduseringen på et fint skudd i hjørnet. Minuttet seinere får bortelaget tildelt kampens andre straffespark, men denne straffen redder keeper Nyland! Kampbildet i de neste 30 minuttene er preget av at Kisa forsvarer seg, Hødd trykker på og Kisa kontrer. Ikke de helt store mulighetene oppstår, men begge lag er meget nærme ved å komme til store muligheter. I det 88. minutt får bortelagets Severeide rødt kort da han kommer for seint inn i en takling, og bortelaget må avslutte kampen med ti mann.

Hjemmelagets trener Nilsen var ingen slagen mann etter kampen, men var fortvilet over at laget hans scorer altfor få mål i forhold til antall sjanser de produserer. Videre mente han at de må luke vekk personlige feil bakover slik at man ikke slipper inn for mange mål i forhold til hvor mange sjanser de slipper til.

Hødd skal ta imot Bryne, som endelig vant igjen denne runden, til en aldri så liten skjebnekamp på Høddvoll kommende søndag. Vi vet det er tidlig i sesongen, men hvis Hødd skal nå sine ambisjoner og innfri forventningene som stilles til laget er det veldig fattig å stå med tre poeng etter syv runder. Kisa skal være verter for et annet nyopprykket lag, TUIL, som også er i god flyt for tiden. Hvis Kisa også skulle vinne denne kampen som spilles på tirsdag den 22. mai, vil det nyopprykkete laget ha fått en kanonåpning på sesongen!

KAMPFAKTA: Hødd IL – Ull/Kisa 1–3

MÅL: 0–1 Holmen (19), 0–2 Moen Hansen (50), 0–3 Soltvedt (52), 1–3 Standal (58)

GULE KORT

HJEMMELAG: Ahmed, Moltu, Sandal

BORTELAG: Jørstad, Flittie Onstad, Origi, Severeide, Jørstad

RØDT KORT: Severeide (Ull/Kisa)

LAGOPPSTILLING HJEMMELAG

Nyland–Latifu, Klock, Moltu, Brandal–Aursnes, Heltne Nilsen, Sandal–Ahmed, Standal, Heltne

INNBYTTER HJEMMELAG: Helland for Heltne (64), Lid Kleppe for Moltu (69), Lala for Aursnes (81)

LAGOPPSTILLING BORTELAG

Origi–Andresen, Flittie Onstad, Rosenkilde, Jansen–Moen Hansen, Jørstad, Adebahr, Severeide–Holmen – Soltvedt

INNBYTTER BORTELAG: Castilla for Soltvedt (66), Jørstad for Moen Hansen (74),