Bryne FK–Bærum SK

Nervene ble roet ned etter tre fortjente poeng til hjemmelaget på Jæren

Etter en meget trang sesongstart tatt forutsetningene i betraktning, var det stor lettelse blant både spillere, trenere, ledere og publikum da Bryne fortjent slo Bærum på eget gress. Laget hadde ikke vunnet siden serieåpningen, og det var på tide med seier slik at gemyttene hos misfornøyde fans kunne roes. Vi har vært inne på det før, og gjentar at vi mener at denne Brynestallen har gode muligheter til å hevde seg høyt oppe på tabellen hvis uroligheter og misnøye blir erstattet med samarbeid og at alle drar i samme retning. Bærum fikk det som ventet tøft i dette oppgjøret, men høster erfaring og gyver løs med blanke ark neste runde.

Bryne starter kampen best og allerede etter to minutter har laget både skapt en stor målsjanse og også scoret ett mål. Helle er førstemann ut, som drar seg fint fri fra kanten og skyter godt men keeper Hjulstad redder. I samme minutt forsøker Midtsian seg på et skudd, men samme Hjulstad redder. Men denne gangen ikke godt nok, slik at Herrem er på rett sted til riktig tid og setter inn returen. Begge lagene produserer sjanser, og utligningen skal komme bare åtte minutter seinere. Den meget lovende Shaswari dribler seg igjennom Bryne-forsvaret og setter inn 1-1, og lagene er like langt. Både Landro, Fernandes, Helle og Herrem har gode sjanser til å sende hjemmelaget opp i ledelsen før pause, men stillingen står seg.

Men allerede etter fire minutter inn i den nye omgangen sitter scoringen for hjemmelaget. Fernandes er fremme på en retur fra corner, og setter ballen kontant i nettet fra innenfor 16-meteren. Bryne fortsetter presset, og i det 68. minutt har Midtsian en stor mulighet til å øke ledelsen. Men alene med keeper skyter han rett på keeper fra 6–7 meters hold. Ett kvarter har Bærums målscorer Shaswari en tilsvarende stor mulighet til å utligne, men avslutningen alene med Kristiansen blir altfor svak. I det 91. minutt setter innbytter Bright spikeren i kisten, da han på nydelig vis banker inn et frispark fra ca. 18 meter rett i vinkelen. Denne scoringen kommer helt klart til å være en kandidat til årets mål på Jæren og kanskje i hele Adeccoligaen.

En fantastisk moral, dette var fullt fortjent og jeg er stolte over den innsatsen dere la ned i dag, var det trener Bergersen meldte i garderoben etter kampen. Bærums trener Tandberg så mye positivt i oppgjøret, og var imponert at laget hans klarte å komme tilbake og produsere sjanser med både 1–0 og 2–1 i fjeset. Men samtidig må de ta læring på ikke å slippe inn mål tidlig i kampene og opptre mer resolutte i situasjoner foran eget mål

Bryne skal ut i en vrien bortekamp mot et desperat kjempende Hødd i Ulsteinvik. Kampen spilles på kjent underlag og antakelig med kjente værforhold, og mulighetene for å komme inn i en positiv flyt er absolutt til stede. Bærum tar imot Kamma på kunstgresset i Sandvika. Et Bærum som står uten seier til nå i serien, riktignok med to kamper mindre spilt enn de fleste, er snart nødt til å få en god opplevelse.

KAMPFAKTA: Bryne FK–Bærum SK 3–1

MÅL: 1–0 Herrem (2), 1–1 Shaswari (10), 2–1 Fernandes (49), 3–1 Bright (91)

GULE KORT

HJEMMELAG: Urstad

BORTELAG: Troupe

LAGOPPSTILLING HJEMMELAG

Kristiansen–Landro, Risholt, Lode, Midtsian–Larshus Larsen, Stokkeland, Stenersen–Fernandes–Helle, Herrem

INNBYTTER HJEMMELAG: Ertzeid for Larshus Larsen (46), Bright for Herrem (65), Urstad for Fernandes (78)

LAGOPPSTILLING BORTELAG

Hjulstad–Aubert, Ruud Irgens, Troupe, El-Masouri–Aalbu, Nervold, Sandbu, Cornell, Berg–Shaswari

INNBYTTER BORTELAG: Llullaku for Cornell (61), Larsen for Nervold (72), Ask Mikkelsen for Aubert (84)