Alessandro Petacchi (Foto: Grøtt, Vegard/NTB scanpix)
Alessandro Petacchi (Foto: Grøtt, Vegard/NTB scanpix)

Sykkelstjernen Petacchi forundret over det norsk været: – Det skifter jo hele tiden

Alessandro Petacchi leder Glava Tour of Norway, men sliter litt med værforholdene.

Drammen (TV 2 Sporten): Alessandro Petacchi spurtet inn til sin andre 2. plass på like mange dager i Glava Tour of Norway torsdag.

Det sendte den italienske sykkelstjernen inn i den gule ledertrøyen med to sekunders forsprang på etappevinner Raymond Kreder.

Se Glava Tour of Norway direkte på TV 2 og TV 2 Sumo hele uken!

Det gledet 38-åringen.

– Jeg er veldig glad for å få den gule ledertrøyen. Men jeg ville helst ha vunnet etappen. Nå har jeg fått 2. plass to dager på rad. Det er ikke bra. Jeg skal bære trøyen så lenge jeg kan, men vil gjerne ha en etappeseier før rittet er over, sier han til tv2.no med et smil.

– Spesielt å kjøre på 17. mai
Petacchi kjører ritt i Norge for første gang i sin karrière denne uken (debuten kom i Rogaland Grand Prix forrige søndag). Veteranen har funnet seg godt til rette på de norske landeveiene, og trives seg i landet.

Med ett unntak:

– Det har vært litt kaldt og mye regn. Det har vært ganske vanskelig, faktisk, for været skifter jo hele tiden. Det er sol, regn, sol, regn og sol igjen. Det er helt utrolig, sier han og rister på hodet.

– Men det var fint at det sluttet å regne i finalen. Da var veiene mer egnet for spurt, sier Petacchi om oppløpet i Drammen.

Lampre-ISD-rytteren var som de fleste utenlandske ryttere i feltet imponert over 17. mai-feiringen og den norske folkefesten under etappen.

– Det var en spesiell og viktig dag for Norge, og jeg så mange som var ute i nasjonaldrakten sin. Det var spesielt og annerledes for meg å se. Det var veldig mange som så på langs løypa, og det er viktig for sykkelsporten, sier han.

Full oversikt: Dette ser du av sykkel på TV 2 i år
Alt av sykkel: Nyheter | Video | Tour de France

Vil finne Tour de France-formen
Da Petacchis navn ble bekreftet som en av stjernene til Tour of Norway var det nok flere som stusset litt. For hvorfor skulle ikke den italienske stjernen sykle Giro d'Italia, der han har vunnet 22 etapper fra før?

Svaret er ganske enkelt.

– Laget kjører for Michele Scarponi og Damiano Cunego i Giroen. Jeg snakket med teamsjefen og vi ble enige om at det var det beste for meg å kjøre her. Jeg kjørte Tyrkia rundt tidligere i måneden, og med Tour of Norway nå og Bayern Rundfahrt i etterkant får jeg et godt opplegg frem mot Tour de France, sier Petacchi.

Petacchi er den mestvinnende blant dagena aktive sykkelproffen, og har en rekke store triumfer på merittlisten. Totalt 48 etappeseirer har han tatt i Tour de France (6), Giro d'Italia (22) og Vuelta a España (20).

I tillegg vant han Milano-Sanremo i 2005 og Paris-Tours i 2007. Mange norske sykkelfans husker nok også da han vant den grønne poengtrøyen i Touren i 2010.

Sammenlagt, Glava Tour of Norway:
1 Alessandro Petacchi (Ita) Lampre - ISD 8:05:29
2 Raymond Kreder (Ned) Garmin-Barracuda 0:00:02
3 Jonas Ahlstrand (Swe) Team Cykelcity.SE
4 Michael Morkov (Den) Team Saxo Bank 0:00:06
5 Edvald Boasson Hagen (Nor) Sky Procycling 0:00:08
6 Tosh Van Der Sande (Bel) Lotto-Belisol Team
7 Reidar Bohlin Borgersen (Nor) Joker Merida
8 Alexander Wetterhall (Swe) Endura Racing 0:00:09
9 Arnoud Van Groen (Ned) Accent Jobs - Willems Veranda's 0:00:10
10 Jonathan Cantwell (Aus) Team Saxo Bank 0:00:12

Kan du skape et vinnerlag? Spill Giro-manager her!