Syklist Reidar Bohlin Borgersen (Joker Merida) med den prikkete klatretrøya før starten av andre etappe i sykkelrittet Tour of Norway torsdag 17. mai (Foto: Grøtt, Vegard/NTB scanpix)
Syklist Reidar Bohlin Borgersen (Joker Merida) med den prikkete klatretrøya før starten av andre etappe i sykkelrittet Tour of Norway torsdag 17. mai (Foto: Grøtt, Vegard/NTB scanpix)

Tidligere skøytehelt er «klatregeit» i Glava Tour: – Nå skal klatrestjernene bare passe seg

Reidar Borgersen med «advarsel» i retning Andy Schleck & co.

Se Glava Tour of Norway direkte på TV 2 og TV 2 Sumo hele uken!

Drammen (TV 2 Sporten): Reidar Borgersen er kjent som den tidligere landslagsløperen på skøyter som ble semisykkelproff hos Joker Merida, med tempo som spesialdisiplin.

Men 32-åringen har vist seg fra en annen side under Glava Tour of Norway. Borgersen holder nemlig på den røde og hvite klatretrøyen, også kjent som den sagnomsuste «polkadotten».

– Alle de store klatrerne må bare passe seg fremover nå. Hvis jeg blir proff på et større lag, så kommer jeg alltid til å gå for klatretrøyen. Jeg trives veldig godt i den, sier han med et lurt glis til tv2.no.

TV 2 PLAY: Borgersen om sitt nye liv som syklist

– Jeg var heldig
– Nei, for å være helt ærlig, så var jeg heldig som kom inn i denne trøyen i det hele tatt. Jeg kom meg med i brudd på 1. etappe og plukket poeng. Bakkene der var ikke så veldig tøffe, forklarer Borgersen.

– Samtidig var det ikke tilfeldig, for vi visste at trøyen var mulig å ta hvis en av oss kom med i brudd. Vi innså at vi ikke kunne vinne etappen, og da er det bedre å sitte igjen med noe annet i etterkant. Men at jeg skulle klare å holde på den, og komme opp på podiet her på hjemmebane er veldig spesielt og over all forventning, sier han.

Full oversikt: Dette ser du av sykkel på TV 2 i år
Alt av sykkel: Nyheter | Video | Tour de France

Klatretrøyen ble forsvart under den 2. etappen ettersom det ikke var mer enn én stigning underveis. På fredagens etappe blir det ikke delt ut noen klatrepoeng i det hele tatt, så Borgersen har den over skuldrene minst til lørdag.

Men da blir det tøft å forsvare tekstilet.

– Da er det to bakker som blir veldig tøffe. Det avhenger selvsagt av hvor hardt lagene kjører og hvem som er i brudd. Men jeg tror lørdagens etappe blir avgjørende i sammendraget. Og da er det nok mange som vil gjøre noe.

– Jeg vil gjerne forsvare den og skal gjøre alt jeg kan. Det blir nok litt i hardeste laget, men jeg skal ikke gi den bort gratis. Det er helt sikkert, slår Borgersen fast.

– Fikk «godkjennelse» som landeveisrytter
Karen fra Krokstadelva har tidligere hatt stempel som tempospesialist, og kjørte også fjorårets VM-tempo i København.

Les også: Borgersen etter VM-debuten: – Dette var moro

Det stempelet er imidlertid i ferd med å fjernes nå. For foruten polkadottflørten under Tour of Norway var det også en annen hendelse tidligere i sesongen som markerte et skille.

– Da jeg hang med de beste i Tour de Romandie tidligere i år, så sa Gino (van Oudehove, sportssjef hos Joker Merida). at «nå er du godkjent som landeveissyklist». Og det er viktig for meg. Det er altfor lite temporitt på kalenderen til å spesialisere seg helt. Hvis jeg skal ha noe å gjøre innen sykkelsporten, så må jeg utvikle meg på andre måter. Og det har jeg lyktes med, sier han.

Kan du skape et vinnerlag? Spill Giro-manager her!

Reidar Borgersen (Foto: Solum, Stian Lysberg/NTB scanpix)
Reidar Borgersen (Foto: Solum, Stian Lysberg/NTB scanpix)