GULL PÅ 17. MAI: Olav Lundanes løper inn til gull på mellomdistanse i EM i orientering i Sverige. (Foto: Jens L´Estrade/NTB scanpix)
GULL PÅ 17. MAI: Olav Lundanes løper inn til gull på mellomdistanse i EM i orientering i Sverige. (Foto: Jens L´Estrade/NTB scanpix)

Norsk orienteringskonge i svenske skoger på nasjonaldagen

Orienteringsløperen Olav Lundanes utklasset konkurrentene og tok EM-gull på mellomdistansen på 17. mai.

I tillegg ble det bronsemedalje på Carl Waaler Kaas og god grunn til å feire for det norske O-laget.

Lundanes var hele 1.19 minutt foran den russiske tittelforsvareren Valentin Novikov i mål. Kaas fulgte ytterligere 15 sekunder bak Halden-løperen.

24-årige Lundanes ledet hele veien i de svenske skogene på selveste 17. mai. Han hadde et forsprang på nesten halvminuttet ved første passering og styrte kontrollert inn til gullmedalje.

Sunnmøringen tok tilbake tronen i mellomdistanse etter å ha tatt bronse under VM i Frankrike i fjor.

– Det var helt fantastisk og faktisk enda kulere enn jeg hadde trodd. Det var en tung løype med krevende terreng. Utrolig stort, la europamesteren til.

– Jeg lyktes med å følge planen min om å ta meg tid til å finne postene. Jeg er kjempefornøyd, og dette er en ekstra grunn til å feire 17. mai, sa Kaas.

Norge stilte med seks herreløpere i EM-finalen i mellomdistanse. Magne Dæhli tok en fin 12.-plass. Anders Nordberg ble nummer 17, Audun Weltzien nummer 18 og Ulf Forseth Indgaard nummer 31. (©NTB)