glavaspurt
glavaspurt

Ny spurtmiss for Boasson Hagen

I går åpnet han spurten for tidlig. På 17. mai ventet Edvald Boasson Hagen for lenge før han satte inn kreftene.

Drammen (TV 2 Sporten): Edvald Boasson Hagen var fast bestemt på at han skulle revansjere seg etter gårsdagens skuffende spurt på første etappe av Glava Tour of Norway.

Problemet for Boasson Hagen var at han åpnet spurt for tidlig. Nordmannen var derfor fast bestemt på at han ikke skulle gjøre den samme feilen i Drammen, men planen slo feil. For i stedet for å gå tidlig, ventet bursdagsbarnet (25 år i dag) for lenge før han gikk til.

– Det ble ikke helt som planlagt. I går åpnet jeg kanskje litt for tidlig, i dag åpnet jeg kanskje litt for sent, sier Boasson Hagen til TV 2 Sporten

Nok en gang fikk han et godt opptrekk fra Sky-laget, men da Boasson Hagen satte inn det siste giret av allerede flere av konkurrenten i full spurt. Raymond Kreder fra Garmin-Barracuda var aller raskest, mens Alessandro Petacchi fulgte like bak. Edvald Boasson Hagen kom nok en gang til en litt skuffende tredjeplass trodde man, men ble dømt ytterligere en plass ned.

Se spurten i videovinduet øverst i saken

– Jeg ville absolutt prøve å åpne litt senere, men da jeg endelig åpnet var Petacchi og de andre på siden min. Da var det for sent, innrømmer Boasson Hagen.

Petacchis andreplass betyr at den tidligere spurtkongen tar over sammenlagtledelsen i rittet. Italieneren ble også nummer 2 på første etappe.

Topp 5, 2. etappe:
1. Raymond Kreder
2. Alessandro Petacchi
3. Tosh van der Sande
4. Edvald Boasson Hagen
5. Baden Cooke