Mira Verås Larsen (til høyre) blir Norges flaggbærer under OL i London.  (Foto: Bugge Mette/Aftenposten)
Mira Verås Larsen (til høyre) blir Norges flaggbærer under OL i London. (Foto: Bugge Mette/Aftenposten)

Fru Verås Larsen OL-klar

Eirik får selskap av Mira i London.

På selveste nasjonaldagen var det avgjørende OL-kvalifisering i padling i polske Poznan. Mira Verås Larsen, kona til Eirik, måtte bli blant de to beste på K1 500m, og knep den siste plassen som ga plass i sommerlekene i London.

- Dette er helt utrolig, egentlig. Jeg har jobbet for dette veldig lenge. Det har ikke sett ut som om dette skulle gå tidligere, sier en smørblid Mira Verås Larsen til tv2.no.

- Et kjempeløp, kommenterer landslagstrener Knut Holmann på sms til tv2.no.

Padleren kom kun på 4. plass i forsøket, og måtte gjennom oppsamlingheat for å nå finalen. Men da det gjaldt som mest, viste Mira tenner i til dels vanskelige forhold i Polen.

- Det var mye bølger og vind, litt norske forhold. Når får jeg betalt for de dagene der det ikke har sett ut som det går an å padle, men jeg allikevel har gått ut og trent, sier fru Verås Larsen.

Ektemannen Eirik skal padle verdenscup i Poznan i helgen, og var på vei fra Norge til Poznan Mira var i finaleaksjon. Herr Verås Larsen fikk gladmeldingen da han mellomlandet på Kastrup.

- Fantastisk prestasjon! Dette var det ingen som trodde på forhånd, utenom Mira og meg. Dette er viktig også for mine OL-forberedelser, nå kan vi legge felles planer fremover, sier Eirik Veråas Larsen til tv2.no.