Michael Barrantes (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/NTB scanpix)
Michael Barrantes (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/NTB scanpix)

AaFK-assistenten etter nytt tap: – Yter ikke 100 prosent

Aalesund byttet ut stjernespilleren i pausen da laget lå under med tre mål mot Haugesund.

Aalesund har hatt en svært skuffende start på sesongen, og ligger på 13. plass i Tippeligaen etter bare to seire på ni forsøk.

Da Strømsgodset ble slått 3-1 i helgen viste laget eksemplarisk arbeidsmoral, men onsdag gikk de regjerende cupmesterne på et nytt feilskjær, borte mot Haugesund.

Spillemessig holdt AaFK godt følge med det hjemmesterke laget, men likevel stod det 3-0 til pause etter at Nikola Djurdjic hadde scoret hat trick på 17 minutter.

Byttet ut cupfinalehelten
Da bestemte Kjetil Rekdal seg for å ta grep, og byttet like så godt ut lagets stjernespiller og cupfinalehelt, Michael Barrantes, og Demar Philips, som har vært en av klubbens beste spillere i en lang periode.

Rekdal begrunnet ikke byttene selv, for han har tatt seg en pause fra media, så det var assistenttrener Kent Bergersen som måtte gjennomføre utredningen etter kampen.

– Det var for mange av de som startet kampen i dag som ikke er klare til å virkelig yte 100 prosent for å vinne kampen, noe som man må gjøre hver gang man skal ut i en Tippeliga-kamp, sier «Kenta» til TV 2 Sporten.

Kent Bergersen (Foto: Jan Kåre Ness/NTB scanpix)
Kent Bergersen (Foto: Jan Kåre Ness/NTB scanpix)

Må luke ut feilene
Bergersen la samtidig til at Aalesund skal spille igjen kommende helg, og at det hadde innvirkning på beslutningen, men det er likevel vanskelig å komme vekk fra at byttene må tolkes som et klart signal om lagledelsens misnøye.

Med Aalesund-øyne kan Haugesunds første, andre og fjerde mål henholdsvis oppsummeres som å være et resultat av en svært klønete hands fra Jason Morrison, markeringssvikt fra Enar Jääger og en grov feilpasning fra Tremaine Stewart, og Kent Bergersen er klar på at det er umulig å vinne kamper med så mange personlige blundere.

– Spillemessig så gjør vi en helt ok bortekamp. Vi er fullt på høyde med Haugesund, og kanskje litt bedre og, men vi gjør altfor mange individuelle feil som fører til baklengsmål. Når vi slipper inn fire mål på bortebane, så er det vanskelig å vinne, sier assistenttreneren.

Se intervjuet med Kent Bergersen i videovinduet øverst

Bli med i kampen om flotte premier! Spill Tippeligamanager 2012!
Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk