ovetsjkinnorge
ovetsjkinnorge

Russisk stjerne: – Jeg vet ikke hvem som er i den norske troppen

Alexander Ovetsjkin er ikke spesielt godt forberedt før møtet med laget som vil sjokkere russiske NHL-stjerner.

Stockholm (TV 2 Sporten): I morgen går Norge ut på isen i Globen og møter det som på papiret kan virke som overmakten. Russland er fullspekket av NHL-stjerner og storfavoritter.

Men fordel for Norge kan jo være at de faktisk er klar over hvem som står på motsatt side av isen. Alexander Ovetsjkin, en av russernes største stjerner, kan ikke akkurat skryte av det samme.

– Jeg vet ikke hvem som er i den norske troppen. Det er vanskelig for meg å si nå, sier Washington Capitals-spilleren.

– Vår største sjanse
Etter fire strake seirer har Norge vist at de ikke er et lag man kan ta lett på. Og Roy Johansens menn er nå så proppfulle av selvtillit at den russiske bjørnen ikke virker så skummel som før.

– Det høres kanskje litt klysete ut når vi møter en nasjon som Russland, men vi har spilt såpass bra, så hvorfor skal vi ikke tro på det? spør Morten Ask.

Se reportasje i videovinduet øverst i saken

Og Ask får støtte fra VMs norske poengkonge, Patrick Thoresen, som tror at laget kan nå en sensasjonell semifinale.

– Dette er kanskje Norges største sjanse.

Mer selvtillit
På sine fire siste kamper har ikke Norge bare vunnet - de har dominert kampene. 27 scoringer på fire kamper viser at angrepsspillet sitter som det skal. Derfor mener keeper Lars Haugen at det er realistisk å tro på et bedre resultat enn da lagene møttes i gruppespillet. Den gang vant Russland 4-2.

– Vi har en enda bedre følelse nå enn da vi spilte mot dem sist, så vi absolutt troen på at det skal bli seier. Det er det vi går for, mener Haugen.