Strømsgodset jubler for 2 0 seier og tabelltopp. (Foto: TV 2.)
Strømsgodset jubler for 2 0 seier og tabelltopp. (Foto: TV 2.)

Strømsgodset overtok tabelltoppen

Senket Tromsø på Marienlyst.

Strømsgodset-Tromsø 2-0

Det tok ikke lang tid før det smalt på den store festdagen på Marienlyst. Før det var spilt to minutter sendte Anders Ågnes Konradsen drammenserne i ledelsen over Tromsø, om enn på en litt klønete måte. En nydelig corner ble slått inn i feltet, og med hoften gjorde 21-åringen det eneste rette og satte ballen i nota. 1-0 Strømsgodset.

Anders Ågnes Konradsen. (Foto: TV 2.)
Anders Ågnes Konradsen. (Foto: TV 2.)

Ditto marerittstart for Tromsø, som fremstod som tamme de første 45 minuttene. «Gutan» kom til et par sjanser, men maktet aldri å sette dem. Dermed stod det 0-0 til pause.

Andre omgang var syv minutter gammel da Saliou Ciss klønet det skikkelig til i Tromsøs bakre rekker og sendte ballen rett i beina til Péter Kovács. Godset-spissen kom dermed helt alene med Benny Lekström, men lobben fra ungareren ble for høy og et stønn løn gjennom hele Marienlyst.

Men da timen var spilt var Øyvind Storflor sikkerheten selv. Like utenfor sekstenmeteren stilte Strømsgodset-spilleren seg opp for å ta et frispark - og Lekström var totalt sjanseløs på kanonen fra 32-åringen. 2-0 til vertene.

Øyvind Storflor banker inn 2-0 mot Tromsø. (Foto: TV 2)
Øyvind Storflor banker inn 2-0 mot Tromsø. (Foto: TV 2)

Snaut ti minutter før slutt kom den absolutte største sjansen til gjestene. Ole Martin Årst står med 98 mål i Tippeligaen, og de fleste trodde nok at det 99. skulle komme da veteranen ble spilt gjennom og kom alene med keeper. 27-åringen rundet Adam Larsen Kwarasey iskaldt og skulle egentlig bare sette ballen i det åpne målet, men Kim André Madsen hadde tatt det lange løpet hjem og klarte i mål å forstyrre Årst godt nok til at ballen ble satt utenfor! Se missen i videovinduet under:

616657

Strømsgodset holdt unna de siste minuttene også, og da fløyta lød brøt jubelen løs - vel vitende om at Rosenborgs tap for Hønefoss betyr at drammenserne igjen har intatt tabelltoppen.

– Det var en flott kamp og god prestasjon av gutta. I dag viser vi hva som bor i oss, sa en fornøyd Ronny Deila.

Per-Mathias Høgmo synes Godset-seieren var vel fortjent, og var full av lovord om drammenser-laget.

– Vi kommer tidlig dårlig ut, og etter det blir vi passive. Vi var på 70 prosent og det er ikke godt nok til å ta poeng borte i Drammen. Jeg synes Strømsgodset har et tydelig spill og en tydelig idé. Tabellen lyver ikke. De har vært best så langt, det er det ingen tvil om. Dette kan nå veldig langt, sa Tromsø-treneren.

Slik startet lagene:
Strømsgodset (4-3-3):
Adam Larsen Kwarasey - Lars-Christopher Vilsvik, Alexander Aas, Kim André Madsen, Razak Nuhu - Alfred Sankoh, Mohammed Abu, Anders Ågnes Konradsen - Øyvind Storflor, Péter Kovács, Muhamed Keita
På benken: Lars Cramer, Lars Sætra, Stefan Johansen, Ola Kamara, Lars Iver Strand, Adama Diomande, Ole Amund Sveen

Tromsø (4-4-2): Benny Lekström - Hans Norbye, Fredrik Björck, Mika Koppinen, Saliou Ciss - Magnus Andersen, Kara, Ruben Yttergård Jenssen - Thomas Drage, Zdenek Ondrásek, Steffen Nystrøm
På benken: Steffen Andreassen, Ruben Kristiansen, Remi Johansen, William Frantzen, Vegard Lysvoll, Ole Martin Årst