Nikola Djurdjic (Foto: Jan Kåre Ness/NTB scanpix)
Nikola Djurdjic (Foto: Jan Kåre Ness/NTB scanpix)

Hat trick på 17 minutter: – Det var science fiction

For AaFK-kaptein Daniel Arnefjord var det nærmest uvirkelig at Nikola Djurdjic scoret tre mål for Haugesund før pause.

Haugesund-Aalesund 4-2

Se høydepunktene i videovinduet øverst


Haugesund taper «aldri» på hjemmebane, og Aalesund vinner «aldri» på bortebane.

Muligens er anførselstegnene i ferd med å bli overflødige, for den overnevnte påstanden er virkelig på vei til å sementere seg som en sannhet.

Goalgetter mot midtbanesliter
Anført av en brennhet Nikola Djurdjic valset Haugesund over AaFK i første omgang, i hvert fall målmessig.

For kampen var temmelig jevnspilt i store perioder, men der Aalesund startet med midtbanespiller Peter Orry Larsen som spiss, har FKH en ekte goalgetter på topp i form av Djurdjic.

Klønete straffe
Serberen fikk riktignok god hjelp til å score sitt første mål for kvelden, for etter 27 minutter nærmest forærte Jason Morrison Haugesund et straffespark når han handset på meget klønete vis.

Djurdjic var kald som en gjennomsnittlig norsk maikveld fra krittmerket, og plasserte ballen sikkert til høyre for Sten Grytebust.

Gode bevegelser
Bare to minutter senere var 26-åringen på ferde igjen, og selv om bevegelsen hans i forkant var god, var avslutningen desto enklere.

Haugesund kom rundt på Aalesunds høyrekant og fikk lagt inn på bakre stolpe, der Enar Jäägers markering glapp fullstendig, og Djurdjic kunne heade inn 2-0 fra kloss hold.

Hat trick
Like før pause viste han på ny sin ustoppelige måltørst. Etter litt klabb og babb foran Aalesunds keeper stakk han frem en lang tå og fullførte hat tricket sitt på 17 minutter.

Sten Grytebust hadde en hånd på ballen da Djurdjic traff, men dommeren valgte å godkjenne scoringen, til heftige protester fra Aalesunds unge målvakt.

Sten Grytebust (Foto: Jan Kåre Ness/NTB scanpix)
Sten Grytebust (Foto: Jan Kåre Ness/NTB scanpix)

Kvalitetskontring
Og gjestenes misære ville ingen ende ta. Etter bare seks minutter av den andre omgangen måtte Grytebust kapitulere igjen.

Tremaine Stewart slo en svak tversoverpasning som ble snappet opp av Haugesund, og hjemmelaget nølte ikke ta sjansen for en rask kontring meldte seg.

Fire trekk senere hadde Michael Enge Haukås avsluttet et herlig angrep ved å legge på til 4-0.

To reduseringer
Akkurat nå så det selvsagt helt kjørt ut for Kjetil Rekdals oransjetrøyer, men Aalesund skulle likevel ikke gi opp.

Fem minutter senere gjorde Tremaine Stewart opp igjen for pasningsfeilen ved å sette inn 4-1 på frispark, og like etterpå tok lagkaptein Daniel Arnefjord ansvar da han på vakkert plasserte kampens andre redusering på et skudd fra distanse.

Djurdjic på topp
Nå klarte imidlertid hjemmelaget å mobilisere igjen, og den siste halvtimen var såpass jevn at det ikke var noe å si på sluttresultatet.

Haugesund klatrer opp til fjerdeplass etter sin åttende kamp på rad uten tap, mens Aalesund fortsatt er nummer ti før Brann får mulighet til å smette forbi med seier mot Sogndal senere onsdag.

Nikola Djurdjics tre mål gjør at han totalt er oppe på sju scoringer denne sesongen, noe som gjør ham til delt toppscorer sammen med Moldes Davy Claude Angan.

– Hadde blackout
Etter kampen var mannen fra Balkan likevel mer opptatt av forsvar enn angrep.

– Vi var effektive i første omgang, og litt heldige, men aggressive og gode nok. Vi hadde blackout i 20 minutter i andre omgang, og vi kan ikke la det skje, sier Djurdjic om at AaFK fikk redusere to ganger.

Håndbrekket på
Og prøver seg på en metafor som muligens er et serbisk ordtak.

– Det er bra at vi har håndbrekk, så bilen ikke gikk ned hele veien.

TV 2 Play: Se hele intervjuet med Nikola Djurdjic her

Science fiction
Romskip klarer seg trolig uten håndbrekk, men for Daniel Arnefjord var det noe utenomjordisk ved det som skjedde før pause.

– Jeg synes at vi gjør en helt åkei første del av første omgang. Det å ligge under 3-0 til pause, det er science fiction, sier AaFKs kaptein.

Som finner litt trøst i at laget klarte å reise seg etter å ha fått 4-0 i fleisen.

– Vi jobber på og får oss to mål i alle fall, og det er det vi får ta med oss, sier Arnefjord.

Se høydepunktene i videovinduet øverst

Lagoppstilling Haugesund (4-4-2):
P. Kristiansen - J. Nilsen, D. Decamps, U. Bangura, V. Skjerve - T. Nygaard, G. Fevang, M. Sema, M. Haukås - A. Søderlund, N. Djurdjic

(På benken: L. Øvernes, H. Storbæk, O. Skartun, T. Andreassen, A. Jóhannesson, M. Bjørnbak, U. Anyora.)

Lagoppstilling Aalesund (4-4-1-1):
S. Grytebust - D. Philips, J. Nation, D. Arnefjord, E. Jääger - L. Fuhre, J. Morrison, F. Ulvestad, T. Stewart - M. Barrantes - P. Orry Larsen

(På benken: O. Rørvik, A. Skiri, E. Skagestad, V. Jalasto, M. Olsen, S. Post, H. Wembangomo.)

Bli med i kampen om flotte premier! Spill Tippeligamanager 2012!
Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk