Davy Claude Angan og Ole Gunnar Solskjær (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/NTB scanpix)
Davy Claude Angan og Ole Gunnar Solskjær (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/NTB scanpix)

Solskjær om matchvinneren: – Glad jeg ikke spiller mot ham

Davy Claude Angans to mål senket Fredrikstad på Aker Stadion.

Molde-Fredrikstad 2-0

Se høydepunktene i videovinduet øverst
17. mai skal det selvsagt marsjeres i Moldes gater, men for byens fotballstolthet startet marsjen allerede 23. mars.

Det er her snakk om Ole Gunnar Solskjærs seiersmarsj, som nå har vart i fem strake kamper på Aker Stadion. Molde er nemlig det eneste laget i Tippeligaen som har kommet seg gjennom alle hjemmekampene til nå uten poengtap.

Angan ordnet opp
Onsdag var det Fredrikstad som ble et nummer for små for den regjerende seriemesteren, for selv om laget fra Østfold bød på grei motstand for MFK, var det én mann de ikke klarte å hanskes med.

Det skal ikke ligge laget spesielt til last, for mannen det er snakk om er Davy Claude Angan, som etter sine to scoringer denne 16. mai-kvelden er delt toppscorer i Tippeligaen med sine sju fulltreffere.

Smart og nådeløs
Angans scoringer var på ingen måte av det spektakulære slaget, men på ekte goalgettervis bevegde ivorianeren seg meget klokt, og var nådeløs da han fikk muligheten til å sette ballen i kassa.

Den første nettkjenningen kom etter en halvtime da Angan klarte å dempe med seg et hardt skudd fra Mattias Moström rundt seks meter fra mål. Angan viste motstanderen ryggen og fikk skjermet seg til en god skuddposisjon, og fra kloss hold fikk han en enkel jobb med å plassere inn 1-0 med innsiden av foten.

Fem minutter ute i andre omgang fikk han på nytt løsrevet seg med en smart bevegelse. Jo Inge Berget fikk tid og rom på Moldes høyreside og fant Angan på lengste stolpe med en presis pasning, og da var ledelsen doblet på «Røkkeløkka».

Molde på sølvplass
Tempoet i kampen falt merkbart utover i omgangen, og Fredrikstad klarte aldri å legge skikkelig press på Molde, som mot slutten kunne cruise inn til tre nye poeng.

Disse tre poengene fører Molde opp til sølvplass bak Strømsgodset, mens Fredrikstad nå er på nedrykksplass etter nok en smultring i regnskapet.

Fornøyd med alt
Molde-sjefen sjøl var svært godt fornøyd etter den solide forestillingen.

– I perioder var det veldig god offensiv fotball, med én og to touch og kombinasjoner. Så forsvarte vi oss godt når vi måtte. Vi var veldig solide og trygge bakover, sier Ole Gunnar Solskjær til TV 2 Sporten.

Ville ikke spilt mot eleven
Om dagens matchvinner har den gamle storscoreren følgende å si:

– Han har hold fokuset på det han skal i år. Han har trent veldig på avslutninger, og fått mer ro over den biten av spillet. Jeg har sagt det mange ganger før, at jeg er glad jeg ikke er forsvarsspiller og spiller mot ham. Han er sterk og rask, og nå begynner det å sitte, sier Moldes manager.

TV 2 Play: Se hele intervjuet med Ole Gunnar Solskjær her

– Veldig lykkelig
At Davy Claude Angan er blitt bedre foran mål virker klart, men mannen fra Elfenbenskysten er nok foreløpig mer stødig på sitt eget talemål enn på engelsk.

Likevel er det ingen tvil om hva 24-åringen ønsker å utrykke.

– I dag er jeg veldig lykkelig. Både fordi jeg scoret to mål, og fordi laget mitt vant, forteller han til TV 2 Sportens reporter.

Har Solskjærs tillit
Det virker som om Angan selv har fått troen på at toppscorertittelen for 2012 er innenfor rekkevidde.

– Nå er jeg på topp, og det er jeg veldig glad for. Jeg har lyst til å score mål i hver eneste kamp hvis jeg får muligheten. Han (Solskjær) tror på meg, og at jeg vil bli bedre og bedre, sier spissen som endte på ni ligamål i fjor.

TV 2 Play: Se hele intervjuet med Davy Claude Angan her

Se høydepunktene i videovinduet øverst

Lagoppstilling Molde (4-3-3):
E. Pettersen - M. Linnes, E. Hovland, V. Forren, K. Rindarøy - M. Hoset, M. Eikrem, J. Berget - J. Gatt, D. Angan, M. Moström.

(På benken: O. Söderberg, K. Vatshaug, D. Hestad, M. Stamnestrø, M. Simonsen, D. Chukwu, A. Camara.)

Lagoppstilling Fredrikstad (4-4-2):
J. Knudsen - A. Landgren, V. Martinsen, O. Strømsborg, B. Dahl Hagen - O-J. Halvorsen, E. Hussain, D. Berntsen, M. Hansen - M. Gueye, T. Elyounoussi.

(På benken: J. Masalin, S. Standerholen, S. Rafn, J. Horn, A. Ruud Tveter.)

Bli med i kampen om flotte premier! Spill Tippeligamanager 2012!
Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk