Christoffer Dahl sender Hønefoss i ledelsen tre minutter før slutt. (Foto: TV 2. )
Christoffer Dahl sender Hønefoss i ledelsen tre minutter før slutt. (Foto: TV 2. )

Lekker Dahl-chip ødela Rosenborgs fotballfest

Hønefoss rystet RBK på Lerkendal.

Rosenborg-Hønefoss 0-1

Lugg i maskineriet
Den store fotballfesten lot vente på seg på Lerkendal, både for Rosenborg- og Hønefoss-supporterne. For det lugget for trønderne i det siste leddet, og RBK maktet ikke å være altfor farlige foran Hønefoss-buret. Den eneste virkelig gode sjansen var det Daniel Fredheim Holms skudd som stod for.

Gjestene på sin side forsvarte seg godt, men slet også med å score, som de har gjort hittil i sesongen. Riku Riski kom med et godt forsøk fra vel 25 meter, men avslutningen snek seg like utenfor målet til Daniel Örlund.

Dermed stod det 0-0 til pause, men etter hvilen stemte mer for vertene, men det var innbytter Fredrik Midtsjø som fikk publikum til å reise seg på stolene. Unggutten hadde bare vært på banen i et par minutter da han dro til på volley fra tre-fire meter, men uheldigvis for RBK-fansen endte avslutningen rett på Steve Clark i Hønefoss-buret.

Les: Ni måneders mareritt over for Lillestrøm
Les: Strømsgodset overtok tabelltoppen

Lekker chip fra Dahl
Og Rosenborg skulle nok ønske at den hadde gått inn, for tre minutter før full tid smalt det på andre banehalvdel. Christoffer Dahl stormet uredd fremover og fintet unna et par Rosenborg-spillere, før han så bestemte seg for å like gjerne også ta avslutningen selv. Like utenfor sekstenmeteren vartet han opp med en meget lekker chip som Daniel Örlund kunne gjøre lite med - og vips stod det 1-0 til gjestene!

Kjevene gikk i gulvet på Lerkendals tribuner, og da de fem tilleggsminuttene var spilt uten RBK-scoring var trønder-nedturen et faktum. På selveste 16. mai kom sesongens første tap, samtidig som serieledelsen glapp til Strømsgodset som seiret over Tromsø.

Les: Djurdjic helt ustoppelig mot Aalesund

– Deilig
– Nå har jeg det veldig bra, det var veldig deilig å få det målet der. Jeg husker ikke så mye av det, det eneste jeg vet er at jeg ikke er så god til å skyte. Da måtte jeg chippe i stedet. Men det funka, smilte en lettet Christoffer Dahl etter kampslutt.

– Det er tøft å komme opp her når det er så mange folk og så mye trøkk, men vi hadde troen og var aldri redde for dem. At vi vinner er litt tilfeldig, men de skapte ikke så mange store sjanser heller, sier matchvinneren.

– Vi var litt heldige, men samtidig står vi på noe vanvittig. Vi får en herlig seier. Det var en solid arbeidsinnsats og et godt kollektiv. I dag er jeg fryktelig stolt over de meterne og den innsatsen som legges ned. I tillegg spiller vi fin fotball.

– Å vinne her på 16. mai er noe av det største vi kan få oppleve i norsk fotball. I hvert fall for oss som har brukt litt tid på å komme opp i toppfotballen er det ganske stort, sier Hønefoss-kapteinen.

Les: Blodig Leciejewski ut på båre

– Beklager
I RBK-leiren var skuffelsen stor.

– Vi spiller en elendig fotballkamp. Vi gjør noen enkle og dumme feil gjennom hele kampen, da blir det tøft. Det er bare å beklage. Vi gjør ikke det vi skal gjøre i dag, sa Daniel Fredheim Holm.

– Jeg vet ikke hva jeg skal si, det er kjedelig. Vi presterer jævlig dårlig. Vi er like skuffet som alle andre som holder med Rosenborg. 16. mai-kamper er store, og det er beklagelig at vi spiller vår dårligste kamp denne dagen, sier Mikael Dorsin.

Også Jan Jönsson rettet en unnskyldning til RBK-supporterne.

– Vi får ikke tak på Hønefoss, og da går det som det kan gå. På en av de få sjansene de har kommer de og lager mål i stedet. Jeg beklager at vi byr opp til dårlig fest når supporterne har laget så god stemning. De har stilt opp for oss hele tiden og det er fullsatt her i dag, sier Rosenborg-treneren.

Slik startet lagene:
Rosenborg (4-4-1-1): Daniel Örlund - Jon Inge Høiland, Jim Larsen, Stefan Strandberg, Mikael Dorsin - Borek Dockal, Jonas Svensson, Ole Kristian Selnæs, Daniel Fredheim Holm - John Chibuike, Steffen Iversen.
På benken: Erik Bråthen, Peter Ankersen, Simen Wangberg, Fredrik Midtsjø, Lars Arne Togstad, Kim Ove Riksvold.

Hønefoss (4-4-); Steve Clark -Arnor Sveinn Adalsteinsson, Frode Lafton, Kristjan Örn Sigurdsson, Alexander Groven - Heiner Mora, Rune Bolseth, Helge Haugen, Tor-Øyvind Hovda - Riku Riski, Mats-André Kaland
På benken: Lars Stubhaug, Kevin Larsen, Leo Olsen, Christoffer Dahl, Joachim Magnussen, Kenneth di Vita Jensen, Kevin Beugre.