Rio Ferdinand, John Terry, Roy Hodgson
Rio Ferdinand, John Terry, Roy Hodgson

Hodgson forklarer Ferdinand-vraking: – Utelukkende en sportslig avgjørelse

Roy Hodgson sier at uvennskapet mellom Rio Ferdinand og John Terry ikke har noe å si for vrakingen av Ferdinand.

Det mest spennende med det engelske EM-uttaket var hvordan Roy Hodgson ville behandle uvennskapet mellom John Terry og Rio Ferdinand.

Tirsdag kveld gikk det rykter om at Terry var utelatt fra troppen, men da den ble presentert var det Ferdinands navn som manglet.

LES OGSÅ: Englands EM-tropp er klar: – Svakeste tropp på mange mesterskap

Men Hodgson hevder Ferdinands personlige forhold til Terry ikke har noe å si for avgjørelsen hans.

- Det er utelukkende en sportslig avgjørelse. Rio er en mann jeg respekterer både som menneske og spiller. Jeg kjenner ham ikke så godt personlig. Men alle her inne har sett så mye av ham de siste årene til å vite hva han står for. Jeg måtte ta en fotballavgjørelse. Basert på det jeg har sett de siste månedene. At han bare har spilt en gang for England det siste året har også betydd litt, forklarte Hodgson på pressekonferansen onsdag.

Gerrard blir kaptein
Han fant rett og slett ikke plass til Ferdinand ettersom han ønsket å ha med Phil Jones til EM.

– Jeg ønsket å ha med folk som Jones fordi han balanserer troppen og kan spille høyreback når vi nå er uten Kyle Walker, sa Hodgson.

Den tidligere Viking-treneren var godt fornøyd med troppen sin, og kunne lette på sløret i forhold til hvem som blir Englands kaptein i EM.

– Steven Gerrard blir kaptein for laget. Jeg kjenner ham godt både som spiller og person, og vet hvor engasjert han er med tanke på landslaget, fortalte Hodgson.

Steven Gerrard (Foto: Adam Davy/Pa Photos)
Steven Gerrard (Foto: Adam Davy/Pa Photos)

To debutanter
Han tok med to spillere som står uten landskamper. Mange hadde regnet med at Arsenals Alex Oxlade-Chamberlain ville få en plass, men uttaket av Norwich-keeper John Ruddy slo ned som en bombe.

- Både John Ruddy og Norwich har hatt en fantastisk sesong. De har virkelig tatt Premier League med storm, og han har vært en viktig spiller for dem. Jeg så etter en som kunne være back up for Joe Hart, som er et soleklart førstevalg, og Robert Green, som er like klar som nummer to, og da falt valget på Ruddy, sa landslagssjefen om keepervalget sitt.

Han tok plassen alle hadde trodd skulle gå til Scott Carson. Den tidligere Liverpool-keeperen forlot West Bromwich Albion til fordel for tyrkiske Bursaspor foran denne sesongen. Han var andrevalg under Fabio Capello, men nå måtte han se Jack Butland bli fjerdevalg og hjemmeværende reserve.