Det norske ishockeylandslaget jubler. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)
Det norske ishockeylandslaget jubler. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)

Norge må vinne for å bedre fjorårets VM

Norge må slå Russland i VM-kvartfinalen 17. mai om laget skal forbedre 6. plassen fra i fjor.

Det er tallenes klare tale. I fjor tapte Norge 1-4 for Finland i kvartfinalen og tok en historisk 6. plass fordi Roy Johansen menn gjorde det så godt i mellomspillet.

Denne gang har Norge vunnet flere kamper enn i Slovakia (fire mot tre), men kan likevel ikke bli bedre enn nummer åtte i VM hvis da ikke Russland skulle slås.

Det blir i så fall en skikkelig skrell på nasjonaldagen.

– Vi er tidenes underdogs, slo landslagssjef Roy Johansen fast da Russland ble kvartfinalemotstandere.

Hos veddemålsselskapet Unibet gir en norsk seier 11,50 i odds, mens russisk seier gir 1,16 av pengene tilbake.

– Nå er vel det bare én av dem jeg spiller mot. Kalinin fikk jo karantene og spiller ikke, sa Patrick Thoresen til NTB dagen før dagen.

Thoresen har også spilt mot Aleksander Ovetsjkin, Jevgenij Malkin og Aleksander Semin i noen NHL-kamper også.

– Man bør vel ikke si for mye om dem, for alle vet hva de er gode for, sa Thoresen om at Russland har fått Ovetsjkin og Semin til VM etter at Washington Capitals falt ut av NHL-sluttspillet.

Les også: Thoresen på poengtoppen da Norge ga Danmark bank

– De har nok større respekt for oss nå enn før 2-4-kampen. Etter den kampen så har vi jo ikke tapt én eneste kamp etter ordinær tid. Vi har bevist at vi er blitt bedre og bedre utover i turneringen, så litt respekt har vi nok gjort oss fortjent til, sa Thoresen.

– Hvor ligger våre muligheter?

– Vi må spille på det som har gjort at vi har vunnet tidligere. Holde oss tette i midtsonen og egen sone. Ikke gå oss bort med for mange mann i angrepssonen, fortsette å spille bra i overtall slik vi har gjort og utnytte de overgangsmulighetene vi får når de gjør feil. Vi må satse offensivt med smartnessen i behold, sa Thoresen.

Stor prøve for Haugen
Mannen som skal stoppe russerne blir denne gangen Lars Haugen. Det var Lars Volden som sto den første kampen i gruppespillet. Han sto en god kamp og kan vel bare lastes for det siste målet.

Vi må spille på det som har gjort at vi har vunnet tidligere. Holde oss tette i midtsonen og egen sone.

– Det har nok blitt litt ekstra fordi jeg står der borte og at jeg ikke spilte mot dem sist. Lars gjorde det veldig bra, så jeg for prøve å gjøre det samme, sa Dinamo Minsk-målvakten.

Han fikk med seg tre kamper i KHL før Minsk røk ut.

– Jeg har bra oversikt på hvordan Russland spiller. Nå vil de kanskje at Ovetsjkin skal få noen skudd på mål, men det er vi forberedt på så jeg gleder meg. De vil nok forsøke på de tjuvtriksene de kan, men det er jo bare moro når det koker. Nå betyr jo denne kampen veldig mye, så vi får bruke litt flere triks, sa Haugen.

– Håper ikke at det er dommerne som skal avgjøre kampen. Jeg synes egentlig at de har vært greie og vi skal ikke klage så altfor mye på dommerne, slo 25-åringen fast. (©NTB)