Rød bil med bjørkeris og norske flagg. Denne er klar til å feire nasjonaldagen!  (Foto: finn.no)
Rød bil med bjørkeris og norske flagg. Denne er klar til å feire nasjonaldagen! (Foto: finn.no)

Datsun Cherry: Ferdig pyntet til 17. mai

En av disse finner du ikke til salgs hver dag!

Neida - det er ikke bare bunadsskjorter og flagg som skal strykes. Den trofaste vennen som står i garasjen fortjener også å skinne litt ekstra på en dag som denne.

Det har Marin fra Andebu utenfor Tønsberg tatt konsekvensen av. Nå selger hun sin veteranbil. Og om vi skal tro bildene, så er den lille, søte Datsun Cherryen allerede iført finstasen i form av nyutsprungne bjørkekvister og norske flagg til 17. mai!

God på vinterføre

Dette er første generasjon av Cherry fra Datsun - som etter hvert ble Nissan. Modellen kalles E10 og var da den var ny i 1970, blant annet kjent for sine fremragende vinteregenskaper.

Dette på grunn av forhjulstrekk som den gang fortsatt var ganske uvanlig - og det faktum at den lille 988 ccm motoren på 45 beskjdene hetekrefter ikke akkurat bød på overflod av krefter.

Mazda 1200 / 1300 og Toyota Corolla ble ofte regnet som hovedkonkurrenter til Cherryen. Begge disse hadde bakhjulstrekk og ikke i nærheten av samme framkommelighet på vinterføre, men var sprekere og hadde større motor.

Datsun: Et godt, gammelt bilmerke gjør comeback

Ganske vanlig

Bilen ble fort kjent som en driftsikker og sjarmerende liten tass som også var svært nøysom ved bensinpumpa. Dette gjorde Cherry til et forholdsvis vanlig syn på norske landeveier.

Del med Facebook-vennene dine

Datsun-Cherry-annonse (Foto: Faksimile fra finn.no)
Datsun-Cherry-annonse (Foto: Faksimile fra finn.no)Se hele annonsen her:

Nå er det imidlertid svært sjelden de dukker opp i gatebildet, men det står nok fortsatt en og annen i garasjer og løer rundt omkring i Norges land.

Dette er Datsun Cherry anno 2012:

Hatt et godt liv

Hyggelig var det i alle fall å se dette eksemplaret som nå er til salgs. I underkant av 70.000 km på 37 år tyder på at bilen har levd et godt og beskyttet liv. Ny clutch, rustfri og god originalstand gjør at prisen på 26.000 kroner heller ikke er avskrekkende høy.

Selges etter 17 mai!

Mye tyder på at bilen skal ha en liten "oppvisning" på selveste 17. mai, men selger viser den gjerne fram til interessenter etter feiringen.

Vi ønsker det lille sjarmtrollet av en bil lykke til videre i livet og håper den finner en ny og snill eier som tar godt vare på den!

Denne er enda tøffere! Datsun Skyline GT-R: