slips app (Foto: Camilla Brække)
slips app (Foto: Camilla Brække)

Slik knyter du slips

Vi har testet appen som tar deg gjennom slipsknytingen – steg for steg.

Er du gutt eller mann, vet du at det å knyte slipset kan være stor utfordring på nasjonaldagen. Det vet antagelig kona di også.

Nå finnes det hjelp å få – via smarttelefonen. Det finnes en rekke mobilapplikasjoner som skal hjelpe til med slipsknyting, og du får tilgang på alle mulige forskjellige knuter, blant annet Manhattan, Atlantic, Simple Double og Windsor.

Se også: Med disse tulleappene blir du festens midtpunkt

How to tie a tie

Vi har lastet ned applikasjonen «How to tie a tie», som inneholder oppskriften på 19 slipsknuter, blant annet den klassiske, men veldig kompliserte, windsorknuten.

Konseptet er i utgangspunktet enkelt. Du henger slipset rundt halsen og har applikasjonen på telefonen foran deg. Deretter trykker du deg trinnvis videre ettersom du gjør bevegelsene som står på skjermen.

Applikasjonen er i utgangspunktet gratis, men for å få tilgang til oppskriften på alle knutene må du oppgradere til en versjon som koster 21 kroner.

Se også: Dette apparatet skal gjøre fødselen enklere – Maria prøvde

Saken fortsetter under bildet.

slips-app (Foto: Faksimile)
slips-app (Foto: Faksimile)

Forslag til andre apper vi bør prøve ut? Send en mail til synne@mastifftv.no

Lettere på skjermen enn i virkeligheten

Men det er ikke så enkelt som det ser ut som på instruksjonene på appen, kan undertegnede signere på etter å ha forsøkt noen ganger. Den største utfordringen er ikke hvordan du skal føre slipset, men å vite når du skal stramme, hvor mye du skal stramme, og hvordan du skal porsjonere lengden på slipset.

Første forsøk ble alt annet enn vellykket, men øvelse gjør som kjent mester. Tredje gang begynte det å ligne noe, og på fjerde forsøk kunne vi rett og slett kalle resultatet for respektabelt.

Se også: Disse fotballspillene er best til mobilen

Saken fortsetter under bildet.

slips-app (Foto: Camilla Brække)
slips-app (Foto: Camilla Brække)

Sett av god tid

Mitt tips er å ikke gjøre dette om morgenen i dét korpsene starter og flagget heises. Sett av minst en time i ro og mak, slik at du har god tid til å prøve deg frem et par ganger.

Unngå for all del også å gjøre dette på tom mage.

Lykke til, og gratulerer med dagen i morgen!

Trenger du vår hjelp? Send en mail til hjelperdeg@tv2.no

Følg oss på Facebook og Twitter