AVDUKET FLAGG: I forkant av 16.mai kampen mot Sogndal ble det avduket et 36 kvm. stor Brann flagg på toppen av Ulriken i Bergen. (Foto: Sverre Olav Botnen/TV 2/)
AVDUKET FLAGG: I forkant av 16.mai kampen mot Sogndal ble det avduket et 36 kvm. stor Brann flagg på toppen av Ulriken i Bergen. (Foto: Sverre Olav Botnen/TV 2/)

Heiste gigantisk flagg for Brann-heltene

Bergen ladet opp til onsdagens kamp mot Songdal med en støtteerklæring til Brann.

Se Brann-Sogndal på TV 2 og tv2sumo.no kl.20.00

Det er duket for real 16.mai-fest på Brann stadion når rødtrøyene tar imot Sogndal onsdag kveld.

Etter en noe laber sesongstart løftet bergenserne seg i kampen mot Lillestrøm, og nå håper både supportere og spillere at entusiasmen utenfor banen skal overføres til kveldens elleve utvalgte.

Les også: Fotballfesten i Bergen snart utsolgt
Les også: Les deg opp før onsdagens tippeligakamper

For onsdag morgen stilte både buekorps, ordfører Trude Drevland, Brann-spillerne Erdin Demir og Thomasz Sokolowski opp på toppen av Ulriken, 643 moh for å avduke et helt nytt Brann-flagg.

– Dette er et kjempesymbol og det er utrolig viktig for motivasjonen vår, og for motivasjonen til spillerne, sier Drevland til TV 2 Sporten.

Se reportasje i videovinduet øverst på siden!

Foranledningen til at flagget ble heiset til topp onsdag var at det opprinnelige Brann-flagget, på mystisk vis, forsvant under fjorårets cupfinale mot Aalesund. En av ildsjelene, Harald Harung, er opptatt av at folket i Bergen skal vise sin støtte til byens helter, og Sparebank Vest og Chess har vært med på spleiselaget som har kostet det nye flagget. Stoltheten måler 36 kvm. og henger synlig på toppen av Bergen.

Les også: Slaget om Romerike i cupens tredje runde

For Demir og Sokolowski blir det deres første møte med 16.mai-kamp på Brann stadion. Selv om de begge er ute med skade i onsdagens kamp, gleder de seg til å oppleve folkefesten.

– Det kommer til å være en heksegryte og det kommer til å koke godt, sier Sokolowski.

– Jeg visste ikke så mye da jeg kom hit, men nå har jeg merket at det er jævlig stort her. Det blir moro å se kampen, selv om jeg og Tomas ikke kan spille. Det blir en herlig opplevelse, sier Demir, som kom til Brann fra svensk fotball før årets sesong.