andreas halse (Foto: Ingvil Teige Stiegler/ TV 2)
andreas halse (Foto: Ingvil Teige Stiegler/ TV 2)

Andreas Halse (25) blir ny leder i Sosialistisk Ungdom

– Vi må skru opp temperaturen på den politiske debatten, sier Andreas Halse.

Valgkomiteen har enstemmig innstilt Andreas Halse (25) som ny leder i Sosialistisk Ungdom. Han mener den politiske debatten er lunken.

– Det snakkes alt for lite om politiske saker. SU vil tørre å snakke om politikk, om at vi trenger et Norge med levende industri, god skole og et trygt arbeidsliv, sier Halse til tv2.no.

Halse har vært faglig leder i SU i tre år. Han tar over ledervervet etter Olav Magnus Linge som har ledet organisasjonen i to år.

LES OGSÅ: Helrødt storting om forskerne fikk bestemme

Brenner for industri og arbeidsliv

Halse kommer fra Lørenskog i Akershus, har jobbet på skole, som servitør og i barnehage. Han har også studert historie og økonomi på Blindern.

Han brenner spesielt en fremtidsrettet, grønn industri og et trygt arbeidsliv.

– Norsk industri er preget av nedleggelser. Arbeidslivet blir stadig mer preget av midlertidighet og vikarer der noen tjener seg rike på bekostning av andre. Jeg ønsker en miljøvennlig industri og faste ansettelser som hovedregel i arbeidslivet. Dette henger sammen. Norske politikere må få tilbake troen på at vi kan produsere varer her hjemme, sier Halse.

LES OGSÅ: Bøndene kan knekke de rødgrønne

Vil representere unge fagorganiserte

Anna Tresse og Endre Isachsen Flatmo er innstilt som nestledere. Tresse er i dag internasjonal leder i SU, mens Flatmo er miljøpolitisk leder. Mina Finstad Berg er innstilt som generalsekretær. Den nye ledelsen i SU blir valgt på landsmøtet 23. - 26. juni.

– Hva blir din og SUs største utfordring fremover?

– Vi vil nå ut til flere. SU har hatt god utvikling de siste årene og fått flere medlemmer og flere lokallag. Men vi vil nå enda flere og vil vinkle oss inn mot unge fagorganiserte og ungdom som går yrkesdag. Vi vil sette fokus på problemene de møter i hverdagen. Det handler om nok lærlingplasser og stabile arbeidsplasser, sier Halse.

LES OGSÅ: SV trenger hjelp til å finne ny politikk

Og det er nettopp denne gruppen Halse ønsker å være politiker for.

– Mens jeg har vært faglig leder i SU har jeg reist mye rundt og snakket med folk på arbeidsplasser. Jeg har vært priviligert og fått møte dem som de politiske beslutninger treffer. Deres beskrivelser av hverdagen vil jeg ta med meg inn i politikken. Det er dem jeg ønsker å representere, sier Halse.

Den nye SU-lederen deltar i tv2.nos politiske panel. Les svarene hans her.