sykkel4
sykkel4

Sykkelglede i Marka

Er det noe som er ”typisk norsk” så er det trave rundt på markatur på søndagene. Men hva med å bytte ut gåturen med sykkeltur?

Holder du til i Osloområdet er det en rekke fine sykkeltilbud som lokker, både sykkelbuss, sykkelkurs og sykkeltips venter.

Sykkelinteressen i Norge har tatt av de siste årene, og trafikken både på landevei og i Marka har steget. I helgene i Marka er utfarten stor, og Skiforeningen kan bekrefte at sykkel+Marka=sant.

- Interessen for sykling i Marka er stor. Sykling er Skiforeningens hovedaktivitet om sommeren og med mange kilometer merkede sykkelveier, utdeling av sykkelkart og årets nyhet terrengsykkelkurs har vi forsterket fokuset på sykling ytterligere!

Vi har allerede god erfaring med å arrangere skikurs i mange år, nå ser vi at behovet for både sykkel- og rulleski også er der sier aktivitetskoordinator Ingvild Tømta. De første terrengsykkelkursene er allerede godt i gang, og ny runde starter i starten av juni. Med god teknikk kan du beherske nytt terreng og få enda flere morsomme opplevelser på sykkelen. Det er bare fantasien som setter begrensninger for markaaktiviteter, og det er store forskjeller av hvilke aktiviteter vi liker. Noen må sykle marka på kryss og tvers, mens for andre er det topp med en tur et par hundre meter inn i skogen. Det er mye glede å hente der ute, finn noe du synes er gøy, ta med en venn, og kom dere ut er oppfordringen fra Ingvild!

PÅ skiforeningen.no kan du se nyttige videotips til hvordan beherske terrengsykkel bedre: http://www.skiforeningen.no/tips_og_triks/sykkeltips

Skiforeningen setter også opp sykkelbuss tre dager i uken fra Oslo eller Sandvika til Ringkollen, som ligger 596 moh nordvest i Marka. Fra Ringkollen og tilbake til byen er det mange muligheter,både på sti og grusvei. Sykkelbussen har en spesialdesignet henger som frakter sykkelen din trygt frem til startstedet.

http://www.skiforeningen.no/arrangement_kurs/aktivitetsaktuelt/klart_for_sykkelbussen

Lillomarka, som strekker seg på nordsiden av hele Groruddalen over til Kjelsås, trekkes ofte frem når det er snakk om stisykling, her er det store områder med mindre stier og lysløyper som passer perfekt for deg som vil leke utenfor grusveiene. Trenger du et mål for turen er det dyr på Sinober, vafler på Lilloseter eller Linnerudkollen og den beste premien av alt er en tur til Grefsenkollen i solnedgang, her får du oppleve Oslo fra fuglenes perspektiv.

God tur både til fots og på hjul!