Roy Hodgson
Roy Hodgson

Englands EM-tropp er klar: – Svakeste tropp på mange mesterskap

Den ferske landslagssjefen har tatt ut troppen til EM i juni.

Konflikten mellom Rio Ferdinand og John Terry var den store «snakkisen» før Roy Hodgson presenterte EM-troppen onsdag.

LES OGSÅ: – Ferdinand får ikke være med til EM

Der landet han på å ta med Terry fremfor Ferdinand.

– Generelt vil jeg si at dette er den svakeste engelske troppen på veldig mange mesterskap. Det er der mange av spillerne ikke er faste på sine respektive klubblag. Når en vet at Rooney skal stå over de to første så har de nok ikke det samme forventningspresset som i tidligere mesterskap, sier TV 2s fotballkommentator Øyvind Alsaker til tv2.no.

Det er klart dette er en fryktelig vanskelig situasjon for Roy Hodgson. Terry er uskyldig til det motstatte er bevist, men hvis det er slik at Rio ikke vil spille på lag med Terry...

Dette er Hodgsons tropp til EM:

Keepere:
Robert Green (West Ham United)
Joe Hart (Manchester City)
John Ruddy (Norwich City)

Forsvarere:
Leighton Baines (Everton)
Gary Cahill (Chelsea)
Ashley Cole (Chelsea)
Glen Johnson (Liverpool)
Phil Jones (Manchester United)
Joleon Lescott (Manchester City)
John Terry (Chelsea)

Midtbane:
Gareth Barry (Manchester City)
Stewart Downing (Liverpool)
Steven Gerrard (Liverpool), kaptein.
Frank Lampard (Chelsea)
James Milner (Manchester City)
Scott Parker (Tottenham Hotspur)
Alex Oxlade-Chamberlain (Arsenal)
Theo Walcott (Arsenal)
Ashley Young (Manchester United)

Angrep:
Andy Carroll (Liverpool)
Wayne Rooney (Manchester United)
Daniel Welbeck (Manchester United)
Jermain Defoe (Tottenham Hotspur)

John Ruddy og Alex Oxlade-Chamberlain har aldri vært i en engelsk landslagstropp tidligere.

LES OGSÅ: Hodgson snøt Drillo for jobben i Viking

VRAKES: Flere engelske medier hevder at landslagssjef Roy Hodgson har gitt Rio Ferdinand beskjed om at han ikke får være med til EM. (Foto: Anthony Devlin/Pa Photos)
VRAKES: Flere engelske medier hevder at landslagssjef Roy Hodgson har gitt Rio Ferdinand beskjed om at han ikke får være med til EM. (Foto: Anthony Devlin/Pa Photos)

Andy Carroll har vist at han er på vei tilbake til den formen han var i hos Newcastle i innspurten for Liverpool. Det er riktig å ha med en spiller som Carroll i troppen.

– Feil valg om Terry blir dømt
– Det jeg tenker om dette, er at dersom Terry blir kjent skyldig i rasisme mot Rios bror, så er det et feilskjær og bør gå tilbake på avgjørelsen. Da mener jeg at Hodgson får en skjev start på sin landslagskarriere. Hvis Terry blir frikjent, så blir på en måte også Hodgson frikjent, sier TV 2-kommentator Kasper Wikestad om Englands EM-tropp.

– Men det er klart dette er en fryktelig vanskelig situasjon for Roy Hodgson. Terry er uskyldig til det motstatte er bevist, men hvis det er slik at Rio ikke vil spille på lag med Terry fordi United-stopperen mener at han har utsatt broren sin for rasisme, så kan jeg forstå den avgjørelsen Hodgson landet på.

Wikestad understreker at Hodgson vet best om bakgrunnen for sine valg, og at han selv uttaler seg på generelt grunnlag.

Alsaker forstår valget til Hodgson, samtidig som han tror at et Chelsea-samarbeid bakover i backfireren kan gjøre England godt.

– Jeg forstår på en måte valget mellom Terry og Ferdinand. De gikk ikke sammen og laget må jo ha en som kan være sjef i backfireren. At han velger Terry må være en helt sportslig kynisk vurdering. Beholder de Terry og Ashley Cole, og kanskje Gary Cahill, så er der et klubbsamarbeid som kan bety mye, sier Alsaker.

– Kunne satset på Jagielka og Lescott
Wikestad utelukker imidlertid ikke at England kunne fått suksess med et annet stopperpar enn Terry og Ferdinand.

– Terry og Cahill har vist at de finner hverandre og spiller bra sammen. Men jeg støtter David Moyes i at også Phil Jagielka og Joleon Lescott kunne vært en bra stopperduo for England. De har tidligere spilt sammen for Everton, og for Hodgson som er kjent for å bygge lag defensivt så er det en trygghet han kunne dra nytte av, mener han.

Andy Carroll har hatt en svak sesong for Liverpool, men Wikestad mener at Liverpool-spissen fortjener en plass Hodgsons tropp til mesterskapet i Polen og EM.

Han savner imidlertid Grant Holt.

– Andy Carroll har vist at han er på vei tilbake til den formen han var i hos Newcastle i innspurten for Liverpool. Det er riktig å ha med en spiller som Carroll i troppen. Men jeg mener at også en spiller som Grant Holt, som scoret 15 ganger for Norwich denne sesongen og har på langt nær startet alle kampene, burde vært med. Men mye baserer seg nok på hvilken klubb han hører til. Hadde Holt spilt for Liverpool og scoret 15 mål hadde han vært selvskreven.

Kasper Wikestad
Kasper Wikestad

Det er helt riktig å ta med Rooney. Har England noen som helst ambisjoner i mesterskapet så må en spiller som Wayne Rooney med

– Småfeigt med Downing
Han synes det er helt rett å ha med Wayne Rooney i troppen, selv om Manchester United-spissen er utestengt i Englands to første gruppespillkamper.

– Det er helt riktig å ta med Rooney. Har England noen som helst ambisjoner i mesterskapet så må en spiller som Wayne Rooney med, sier han.

– Forskjellen på England med og uten Rooney er som natt og dag. Rooney er en av de få som holder topp europeisk standard. Joe Hart og Ashley Cole er også toppklasse, tilføyer Alsaker.

Alex Chamberlain er også en spiller Wikestad mener bør være selvskreven i troppen.

– Blir en spiller som Stuart Downing foretrukket fremfor Chamberlain i løpet av mesterskapet mener jeg det er litt småfeigt. Chamberlain har en x-faktor som kan bli en nøkkel for England med tanke på ekstreme ferdigheter, sier Wikestad.

Alsaker deler Wikestads beundring for Arsenal-talentet.

– Chamberlain har jo et ubeskrevet blad, men i motsetning til Walcott så har han spilt mer. Det er kult at han får sjansen. Jeg liker typen og jeg tror han er det England trenger. Det er nok ikke sikkert at han får så mye spilletid, men det kan være smart å spe på med Chamerlain i en slik tropp, sier Alsaker.

– Spent på England
Terry mistet kapteinsbindet på det engelske landslaget etter rasismeanklagene mot Anton Ferdinand i februar. Alsaker mener at valget om hvem som skal være kaptein er riktig.

– Gerrard blir nok kaptein og det er helt greit. Da fjerner en disse Terry-greiene, men det er nok ingen som kommer til å gå rundt og tenke så mye på det under mesterskapet, sier Alsaker.

Det blir ofte bygget store forventninger til England før viktige mesterskap, men Alsaker mener at laget går til årets EM-sluttspill med mindre å bevise. Han er likevel spent på hva den nyansatte landslagssjefen får utrettet.

– Jeg er spent på England. Det har vært ufattelig skuffende å se de i de to siste mesterskapene. Jeg er veldig spent på om Hodgson klarer å få skikk på laget, sier Alsaker.

– Får Hodgson strammet opp det defensive, så blir England vanskelige å slå. De har også en keeper i verdensklasse i Joe Hart.

EM i altomfotball.no: Terminliste | Statistikk