feildiagnoser-tilsynssak - Mulig feildiagnose av 116 pasienter blir tilsynssak

Fylkeslegen i Telemark kommer til å opprette tilsynssak mot en utenlandsk psykologspesialist etter at 116 personer kan ha fått feil diagnose ved Sykehuset Telemark.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fylkeslege Steinar Aase opplyser til NRK at han ikke har mottatt skriftlig henvendelse om saken ennå, men at han er blitt muntlig orientert. Helsetilsynet er også varslet.

Aase vil ha svar på hvordan psykologens utdannelse og bakgrunn ble sjekket i forkant, og hvordan psykologen ble fulgt opp underveis. Han forteller at det dreier seg om en utenlandsk psykologspesialist, og at det kan bli aktuelt å varsle internasjonalt.

Det var tirsdag at VG meldte at 116 pasienter ved psykiatrisk klinikk ved Sykehuset Telemark kan ha fått feil diagnose. De mulige feildiagnosene ble oppdaget i februar da en pasient klaget på diagnosen.

Dette kan ha ført til feil medisinering og at pasientene kan ha fått bistand fra for eksempel Nav på feil grunnlag.

– Da vi fikk pasientklagen, gikk vi gjennom pasientens journal og fant grunn til å frafalle pasientens diagnose. Som følge av det har vi gjennomgått flere pasientjournaler hvor psykologspesialisten har vært inne, sa fagsjef Arne Johannesen ved psykiatrisk klinikk til avisen.

Spesialisten har etter at saken ble kjent sagt opp stillingen av andre årsaker. Pasientene får tilbud om ny vurdering. (©NTB)