privatskole-jens-empati - Spurte om Stoltenberg mangler empati

Høyres Elisabeth Aspaker lurer på om statsminister Jens Stoltenberg (Ap) mangler empati og er en fare for samfunnsfellesskapet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I Stortingets spørretime onsdag tok hun opp uttalelser fra kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV). I Politisk kvarter på NRK trakk hun fram rosetoget etter 22. juli som et eksempel på hva fellesskolen bidrar til i Norge.

– Mener Halvorsen at statsministeren er mindre empatisk, sosialt opptatt og en fare for samfunnsfellesskapet ettersom han gikk på privatskole, ville Aspaker vite.

Statsministeren humret over spørsmålet og kalte det «interessant».

– Jeg tror hun noen ganger har ment at jeg har manglet empati, men det skyldes nok LO-skolen og ikke Steinerskolen, sa Stoltenberg, som la til at Aspaker tolket Halvorsen i verste mening.

Kunnskapsministeren forsøkte selv å klargjøre sine uttalelser på Facebook tirsdag:

«Jeg mener ikke at privatisering av skolen automatisk vil føre til at man ikke vil reagere med rosetog mot evt grusomheter i framtida, eller at det ikke deltok folk som hadde gått på privatskole i rosetog. Men jeg mener at en felles skole er viktig for at alle skal ha like muligheter og for at fellesskapet skal stå sterkt også i framtida. (©NTB)»