randiKajakk
randiKajakk

Randi (53) skal padle fra Trøndelag til Russland

– Jeg kan såvidt padle.

Først besteg hun Mount Everest - som første norske kvinne. Siden har hun gjort alt mulig og stått på toppen av de høyeste fjell både her og der.

Men nå er det tydeligvis padling som gjelder for Randi Skaug (53), og snart legger hun ut på langtur igjen.

Padler 1700 kilometer

Intet mindre enn 1700 kilometer skal tilbakelegges i kajakken, når hun tar fatt i åra og padler fra Rørvik i Nord-Trøndelag til Russland. Ifølge Randi er grunnen enkel.

– Vi har verdens vakreste kyst, og det er grunn god nok. Jeg er veldig opptatt av personlig mestring, og det å padle kajakk er et liv i balanse. Da må du ta litt grep, og sånn er det i livet ellers også, og det håper jeg å formidle på denne turen, forteller Randi til God morgen Norge.

Les også: Du kan gå fra stryk- til toppkarakter på en måned

randi
randi
Det er ikke et poeng for Randi å slå noen rekorder hva angår hurtighet.

– Jeg har to målsettinger. Jeg skal komme meg trygt hjem, og det andre er at jeg skal gjøre hver dag til en fordømt god dag. Og det krever litt, det kommer ikke av seg selv.

Ukjent terreng

Den spreke 53-åringen skal padle ca. 30 km hver dag, og har planlagt å ta den tid det tar. Grovt regnet tenker hun å bruke 44 padledager.

Det har tatt en hel vinter å forberede seg, for selv om Randi er en dreven padler så er dette et helt nytt terreng.

– Jeg kan såvidt padle. Jeg har padlet i mange år, men jeg har vært en flattvannspadler, og det er forskjell på det og de bølgene jeg skal ut i nå. Jeg har brukt hele vinteren til å forberede meg, og har lært det som skal til så nå føler jeg meg trygg. Men jeg har vært gejnnom mange følelser denne vinteren. Alt fra den naive «å, nå skal jeg på tur» til «Herregud, hva er det jeg skal». Jeg har vært ganske redd, men nå gleder jeg meg. Jeg kan nesten ikke komme meg avgårde fort nok.

Randi setter åra i vannet 20. mai, og vil blant annet blogge seg gjennom hele turen, samt at det blir radiosendinger på NRK P1 Norgesglasset.

Les også: Tips til en vellykket tur med barn