syria-skyting-drept-F - Minst fire drept i skyting i Syria

Minst fire mennesker er drept i skyting mot en flyktningleir sør i Syria, sier menneskerettsaktivister. En av de drepte er et barn, melder London-baserte Syrian Observatory for Human Rights.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Syriske regjeringsstyrker skjøt onsdag mot leiren i Deraa-provinsen og det ble også hørt skyting og eksplosjoner i Deraa by, het det i meldingen. Leiren huser palestinske flyktninger og syrere som er fordrevet fra de israelskokkuperte Golanhøydene.

Deraa regnes som arnestedet for opprøret mot den syriske presidenten Bashar al-Assad og hans regime. Mer enn 12.000 mennesker, de aller fleste sivile, er drept i kamper mellom Assads styrker og opprørere.

Regjeringsstyrker stormet ifølge aktivister onsdag også området Khan Sheikhoun i provinsen Idlib nord i Syria. Mer enn 50 personer som mistenkes for å ha tilknytning til opposisjonen i Syria skal være arrestert i løpet av denne operasjonen.

En kolonne med kjøretøyer som fraktet FN-observatører ble dagen før rammet av en bombeeksplosjon i Khan Sheikhoun. Tre av kjøretøyene fikk skader i eksplosjonene, men alle observatørene slapp uskadde fra dem. (©NTB)