aker-resultat - Nesten halv milliard i underskudd i Aker

Aker leverte i første kvartal i år et underskudd på 456 millioner kroner, ned fra 1.196 millioner kroner i pluss i samme kvartal i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Resultatet på minus 456 millioner kroner i årets første tre måneder var ikke det eneste røde tallet i kvartalsregnskapet som ble lagt fram onsdag. Driftsresultatet falt fra 139 millioner kroner til minus 553 millioner kroner.

Driftsinntektene falt fra 1.382 millioner kroner til 1.345 millioner kroner.

I kvartalsrapporten gir styret uttrykk for et positivt syn på tiden fremover. «Akers sterke balanse gjør selskapet robust overfor uforutsette operasjonelle utfordringer og kortsiktige svingninger i markedene», skriver styret.

Av Akers samlede eiendeler, er om lag 67 prosent investert innenfor olje og gass. Kontanter utgjør 17 prosent, sjømat og marin bioteknologi står for 6 prosent, og andre eiendeler utgjør 10 prosent. Aker Seafoods, Aker Solutions, oljeselskapet Det norske og Kværner er blant Aker-selskapene.

«Hvert av selskapene som inngår i Akers porteføljer av investeringer er godt posisjonert i forhold til fortsatt stigende etterspørsel etter bærekraftig produksjon av energi og sjømat», heter det. Aker påpeker at det er fornyet optimisme på norsk sokkel. Globalt er situasjonen mer krevende, men Aker har et positivt syn for utsiktene knyttet til olje og offshore. (©NTB)