UTRYGT: Mens hybelkaninene som jages av renholdsbedrifter vil leve trygt under en streik, lever de hjemmeboende utrygt   med mindre beboerne sympatistreiker. (Foto: colourbox.com/illustrasjon)
UTRYGT: Mens hybelkaninene som jages av renholdsbedrifter vil leve trygt under en streik, lever de hjemmeboende utrygt med mindre beboerne sympatistreiker. (Foto: colourbox.com/illustrasjon)

Derfor kan det bli møkkete

Renholdsstreik kan gi hybelkanin-boom på nasjonaldagen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hybelkaninene kan yngle fritt dersom Arbeidsmandsforbundet ikke blir enige med NHO Service om en avtale for renholdsbedriftene innen midnatt, melder NTB. Partene forhandler nå hos Riksmekleren.

I det første streikeuttaket har Arbeidsmandsforbundet tatt ut 387 organiserte arbeidstakere i en rekke renholdsbedrifter i streik.

Ingen streik i transportsektoren

Varslet opptrapping

Mo i Rana er det mest utsatte stedet, der er to bedrifter berørt. Til sammen 40 personer er tatt ut i streik i Kvikk Renhold og Kvikk Service.

Forbundet har varslet at dersom oppgjøret med NHO ender i konflikt, vil den bli trappet kraftig opp fra førstkommende mandag. Da tas ytterligere nesten to tusen renholdere ut i streik.

Krever tolv ekstra fridager i staten

Utrygt hjemme

Dermed kan hybelkaniner som til vanlig jages av profesjonelle leve tryggere i disse dager, enn «hjemmeboende» hybelkaniner, hvis det blir streik i renholdsbransjen, for det er heller lite trolig at det blir omfattende sympatistreiker i de tusen hjem.

(©NTB/TV 2)