Edvald Boasson Hagen. (Foto: Pete Goding/Pa Photos)
Edvald Boasson Hagen. (Foto: Pete Goding/Pa Photos)
sumo_boasson hagen
sumo_boasson hagen

Boasson Hagen går for seirer i Glava Tour of Norway: – Jeg vil vise meg frem på hjemmebane

Edvald Boasson Hagen har lyst til å gi noe tilbake til den norske sykkelfansen.

Holmenkollen/Oslo (TV 2 Sporten): Onsdag tråkkes Glava Tour of Norway i gang i Sandefjord, og markerer den største sykkelfesten på norsk jord siden sykkel-VM i 1993.

Se Glava Tour of Norway direkte på TV 2 og TV 2 Sumo hele uken!

Flere kjente stjerner står klar på startstreken, inkludert Edvald Boasson Hagen.

Sky-rytteren har ikke kjørt ritt på flere uker, men håper og tror likevel at vinnerformen er inne.

– Jeg tror formen min er grei. Ettersom jeg ikke har kjørt konkurranse på noen uker, er det alltid spennende å se hvordan kroppen er. Men det er samme opplegget som jeg har hatt tidligere vårsesonger, og da har jeg kjørt ganske bra i mai. Så jeg tror den er ganske bra og at jeg kan kjempe i toppen, sier Boasson Hagen til tv2.no.

Se også: Portrettintervju av Boasson Hagen

Og med det mener opplendingen å kapre etappeseirer og kjempe om den gule ledertrøyen.

– Jeg har lyst til å vise meg frem på hjemmebane. Og jeg skal kjøre alt jeg kan for å vinne, sier han.

Full oversikt: Dette ser du av sykkel på TV 2 i år
Alt av sykkel: Nyheter | Video | Tour de France

Boasson Hagen er Sky-kaptein
Boasson Hagen er Skys soleklare kaptein i Tour of Norway, og har blant annet landsmann Lars Petter Nordhaug, samt profilerte karer som Ben Swift, Michael Barry og Davide Appollonio som hjelpere. Superhjelperytter Mathew Hayman, i tillegg til Salvatore Puccio og Luke Rowe er også med for å lede Boasson Hagen til suksess.

– Jeg har full support fra laget hele uken, og jeg håper vi skal klare å bite fra oss godt denne uken, sier Boasson Hagen, og innrømmer at lørdagens etappe til hjembyen Lillehammer er spesielt forlokkende å vinne.

Kan du skape et vinnerlag? Spill Giro-manager her!

sumo_boasson-hagen
sumo_boasson-hagen

Tror på Joker-Merida
Tour of Norway rykket opp fra såkalt 2.2- til 2.1-status fra i fjor, noe som muliggjør profflagene å stille til start. Rittet er likevel på det laveste trinnet som proffer kan kjøre.

– Jeg hadde nok ikke stilt opp hvis rittet hadde vært arrangert i utlandet. Men det gir noe ekstra at det er her i Norge, og jeg har veldig lyst til å vinne foran et norsk publikum, sier Boasson Hagen.

24-åringen får anledning til å kjøre side om side med gamlelaget Joker-Merida de neste dagene. Det norske semiprofflaget stiller med sine beste menn, og deres tidligere stjerne tror de kan markere seg godt.

– Det er flere av de norske lagene som er sterke. Men Joker-Merida har kjørt veldig bra i det siste. Jeg tror de kan kjempe i toppen, sier Boasson Hagen.

Se hele startlisten her (Ekstern lenke)!

Foruten Sky skal også WorldTour-lagene Orica GreenEdge, Garmin-Barracuda, Saxo Bank, Lotto-Belisol og Lampre-ISD kjøre Glava Tour of Norway.

Noen av stjerne som blir å se på de norske landeveiene er Alessandro Petacchi, Stuart O'Grady, David Millar, Nick Nuyens, Johan van Summeren, Baden Cooke og Karsten Kroon.

Rittet starter i Sandefjord onsdag og avsluttes på Hønefoss søndag.

Se reportasje om Edvald Boasson Hagen øverst i artikkelen, der han blant annet snakker om mulighetene for å kjøre sommerens OL-tempo!